Háromszor annyi a spam, mint öt hónappal ezelőtt

2006. november 30.
1.6421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Mindhiába a szigorú rendeletek bevezetése, egyre aktívabbak a spammerek, és egyre több kéretlen üzenettel árasztják el a felhasználók elektronikus postafiókjait - derül ki a Postini biztonsági megoldásokat szállító cég legfrissebb tanulmányából.

A biztonsági cég által közzétett dokumentum szerint ugyanis az elmúlt öt hónap során megháromszorozódott a reklámlevelek száma, azaz most már minden tíz e-mail közül kilenc kéretlen üzenet. Míg a szakemberek júniusban még "csupán" olyan 2,5 milliárdosra becsülték a havi spam-forgalmat, a legfrissebb felmérési adatok szerint novemberben már a 7 milliárdot! is meghaladta ez az érték, ami majdnem háromszorosa az öt hónappal ezelőttinek.

A tanulmány készítői megjegyezték, hogy a problémáért leginkább felelős országok, mint Kína és Amerika hatékonyabb intézkedéseket kellene hogy foganatosítsanak a kéretlen üzenetek megfékezése érdekében.
A napokban az Európai Bizottság részéről Viviane Reding, médiaügyi biztos szólította fel az Unió tagállamait, hogy energikusabban vegyenek részt a spammerek elleni küzdelemben.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja