Három személyt beperel az Apple a Mac OS X Tiger illegális terjesztéséért

2004. december 25.
1.7741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple három szoftverfejlesztõ ellen bírósági eljárást kezdeményezett amiatt, hogy a cég engedélye nélkül közzétették az interneten a Mac OS X operációs rendszer következõ, kibocsátás elõtt álló verzióját.

Az Apple által benyújtott kereset szerint a három férfi a Mac OS X rendszer következő, Tiger kódnevű verziójának két külön példányát tette föl a világhálóra, ahonnan azok a BitTorrent P2P fájlmegosztó technológia jóvoltából, egy weboldalon a személyek által megadott linkekről szabadon letölthetővé váltak.

A három programozó úgy juthatott hozzá a kibocsátás előtt álló Tiger példányokhoz, hogy részt vesznek az Apple "Fejlesztői Kapcsolatok" programjában. A cég ennek keretében, szigorú titoktartási feltételek mellett, rendszeresen eljuttatja a résztvevő szoftverfejlesztőkhöz a Mac OS X operációs rendszer következő változatát. Az Apple egyébként a héten nem először kezdeményez hasonló eljárást – néhány napja több meg nem nevezett személyt vádoltak meg azzal, hogy titkos információkat szolgáltattak ki a cég közeljövőben kibocsátásra kerülő termékeiről Macintosh-orientált weboldalak részére.

A BitTorrent és a hasonló fájlmegosztó alkalmazások a technológiai cégek mellett a zenei és filmipar számára is sok problémát okoznak – a múlt héten az Amerikai Filmes Szövetség (MPAA) jogi keresetek sorát nyújtotta be a fájlcserélő programokat futtató szerverek üzemeltetői ellen, amelynek hatására több ilyen társaság kénytelen volt beszüntetni tevékenységét.

Kapcsolódó linkek:
Apple Computer Inc.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Gargameth profiljaBotyi profiljaKisember001 profiljamarco profiljatotyak profilja