Három rendkívül veszélyes hiba az Internet Explorerben

2005. január 10.
1.7051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Eddig is ismert volt, hogy az Internet Explorerben van három befoltozatlan hiba, ám mivel ezek részletei felkerültek az internetre, a Secunia biztonságtechnikai cég eddigi minősítését „rendkívül kritikusra” változtatta, mivel innentől fogva nem csak elméleti fenyegetettségről van szó.

A veszélyforrást, a HTML súgójának hibáját kihasználó kód a GreyHats Security Group december 21-én kiadott biztonsági tanulmányából került ki a világhálóra.

Ezzel egy csapásra valós veszély lett az elméleti lehetőségből, és helyzetet tovább rontja, hogy a legújabb, 6-os Explorer is ki van téve a hibának, sőt a Windows Service Pack 2-es javítócsomaggal frissített rendszerek is. A Secunia legmagasabb biztonsági fokozata csak akkor lép életben, ha egy adott hibához létezik működő, elérhető kód, mely ki is aknázza azt, és a hiányosság olyan jellegű, hogy a felhasználó bármilyen közreműködése nélkül is kifejtheti hatását. A nemrég felfedezett kiskapuból adódó hibák pontosan ilyen jellegűek, kémprogramokat, és fizetős pornográf oldalakra mutató tárcsázó-programokat lehet segítségükkel a gépre telepíteni, úgy, hogy a felhasználó semmilyen ablakot sem nyit meg, és nem működik közre. A Secunia a Microsoft javítások kiadásáig az ActiveX támogatás letiltását javasolja az Internet Explorerben, mint megelőző védekező lépést.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Az összes explorer tartalmaz és fog is tartalmazni hibákat, úgy tűnik ez a Microsoft velejárója marad.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja