Hárommiliós Nintendo DSi populáció Japánban

2009. augusztus 04.
2.9051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Sokan nem hittek a Nintendo DSi kirobbanó sikereiben, hiszen a dupla kamerával felvértezett masina drágább alternatívát kínált a jelenleg is forgalomban lévő elődénél a DS Lite-nál, ám végül a kiotói játékóriást igazolta az eltelt nem is olyan hosszú idő.

A memóriakártya olvasóval is felvértezett, harmadik duál képernyős inkarnáció a tavaly novemberi megjelenése óta hárommilliónál is több ember kosarába került Japánban, ezzel is bizonyítva, hogy a Nintendo nem egy újabb melléfogást segített piacra.

Egészen pontosan 3,062,920 DSi-től váltak meg a boltok az aprócska szigetországban, ahol a teljes DS populáció immáron huszonhétmillióra rúg, ebben természetesen a legelső, vaskosabb termetű inkarnáció eladott mennyisége is benne foglaltatik. A DSi eladási adatai augusztus másodikával bezárólag érvényesek, tehát egy egészen friss állást tükröznek a számok. A masina 18,900 Yenes áron került forgalomba Japánban, november elsején, majd idén tavasszal követték a nyugati verziók, amelyek szintén derekas mennyiségben vándoroltak ki a boltokból.

Március elején a Nintendo büszkén jelentette, hogy leszállították a százmilliomodik DS masinájukat, amely egy rettenetesen erős, globális teljesítményt tükröz. Hiába a PlayStation Portable technikai fölénye, a Nintendo köröket vert a Sony high-tech zsebkonzoljára, amely idén tervezi ismét meghódítani a játékosok szívét, olyan szoftverfelhozatallal, amelytől szem nem marad szárazon.

Vajon mennyit lök a Gran Turismo PSP, a LittleBigPlanet, a Tekken 6, a Soul Calibur: Broken Destiny, a MotorStorm: Arctic Edge és a Jak & Daxter: The Lost Frontier a Sony tenyérgépezetének eladásain? A harc tovább folytatódik, bár ebben a generációban végképp eldőlni látszik. Persze azért várjuk ki az október elsejével elstartoló PlayStation Portable Go! iránt mutatott keresletet is.
1 hozzászólás

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 21 napja

jo

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaMarduk profiljaiPet profiljanurbanu profilja