Három évet kaphat az Allofmp3.com tulajdonosa

2007. július 30.
1.8281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Deutsche Presseagentur német napilap értesülése szerint az illetékes orosz ügyészség 3 év börtönbüntetést és 15 millió rubel (108 millió Ft) pénzbüntetés kiszabását kérte az Allofmp3.com illegális zeneletöltő oldal üzemeltetőjére, Gyenyisz Kvaszovra.
 

Az orosz hatóságok egy hónapja záratták be az oldalt, miután a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) többek között ettől tette függővé az ország tagfelvételét. Más kérdés, hogy a bezárást sokan látszatintézkedésként értékelték, miután szinte ezzel egy időben egy ugyanolyan oldal kezdte meg működését MP3Sparks.com néven, szintén a Kvaszov vezette Mediaservices üzemeltetésében.

A bírósági eljárás azonban már hathatósabb lépés lenne az orosz kormányzat részéről, amely kiemelt kérdésként kezeli az ország WTO-tagságát. Az Allofmp3 és utódai a hivatalos zeneáruházak árainak töredékéért forgalmaznak zenéket, ám a Mediaservices mindvégig azt állította, hogy egy orosz ügynökségen keresztül fizetik a szerzői jogdíjakat a kiadóknak és a művészeknek. A Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség (IFPI) korábban sikeresen rávette a Visa és a Mastercard cégeket, hogy blokkolják az Allofmp3 felé irányuló banki átutalásokat, a bezárást pedig a WTO is üdvözölte. A bírósági eljárás hírére egyelőre nem reagáltak.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja