Három-az-egyben SST memóriacsip

2007. július 16.
2.2461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Silicon Storage Technology (SST) memóriacsip-gyártó egy olyan memórialapkát fejlesztett ki, amely egyesíti a NOR és NAND flash, valamint a RAM funkciókat.

A többfunkciós csip egyetlen szabvány SRAM busz csatlakozófelülettel van ellátva, ami nagyban megkönnyítheti a készüléktervezők dolgát a jövőben. Az All-in-OneMemory elnevezésű megoldás egészen pontosan egy a rendszer gyors betöltésért felelős SuperFlash NOR, egy adattároló NAND, egy erre telepített, gyors elérésű kódokat és adatokat kezelő pszeudo-NOR, valamint egy RAM egységből áll, amiket egy beágyazott 32-bites memória-kontroller egészít ki. A hibrid megoldás, amelyet még májusban harangozott be az SST, még kisebb és olcsóbban előállítható hordozható készülékek, például mp3 lejátszók vagy mobiltelefonok gyártását teszi lehetővé a jövőben.

A költői SST88VP1107 nevet viselő prototípus 512 KB azonnali boot NOR, 128 MB XIP PNOR kódtároló, illetve 120 MB adattároló NAND, valamint 12 MB rendszer-RAM memóriával rendelkezik. Az SST jelenleg még csak kis mennyiségben kezdte forgalmazni a csipet a gyártók felé, azonban tízezres rendelés esetén az ár darabonként csupán 17 dollár lesz.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja