Három nap alatt két pert is nyert a Nintendo

2014. december 25.
1.6581
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Wii-t rengetegen támadták megjelenése környékén, számtalan szabadalmi per zajlott akkortájt, amiből volt hogy vesztesen, volt hogy nyertesen jött ki a japán cég, Karácsony előtt gyorsan még két győzelmet besepert.

Az egyik ügyben a Creative Kingdoms citálta bíróságra a kiotóiakat, mégpedig azért mert úgy gondolta, a Wii Remote sérti az ő szabadalmaikat, ezért nem csak pénzt akart, de a Wii és a WiiU forgalmazásának betiltását szorgalmazta az USA területén. Ezt december 19-én elkaszálta a bíróság. Ezzel egyébként már a Philips is próbálkozott nyáron.

Egy másik, több éves ügyben december 22-én döntött a Nintendo javára úgy a bíróság, hogy semmilyen szabadalmat nem sértettek. Ez az UltimatePointer 2011 óta folyó perére tette fel az i-re a pontot, ahol a Wii mozgásérzékelésével kapcsolatban nyújtott be keresetet egy cég, azt állítva hogy két szabadalmukat sértette a japán vállalat.

Nagyszerű karácsonyi ajándék lehetett ez a Nintendo-nak, hiszen ha nyert volna bármelyik felperes is, beláthatatlan következményekkel járt volna a patinás konzolgyártó számára.
4 hozzászólás

kpal

10 éve, 21 napja

Hát nem zsíros kenyérre valóról van szó menő smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 21 napja

Az igazság az, hogy mindenki lop mindenkitől ötleteket. Lehet, hogy a Nintendo-nak van igaza, de az is lehet, hogy a bíróság a nagyobb cégnek kedvezett, fene tudja.

válasz erre

Gólem

10 éve, 21 napja

Gratula nekik. Védjék meg a mundér becsületét!mosolygó smiley

válasz erre

bekecs

10 éve, 22 napja

Nem semmi azért, mennyien támadják a kontroller miatt. De ha ennyire különleges miért nem jött ki már valaki náluk is régebben vele piacra? Ezt nem értem...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja