Hangos térképpé válik a Google Earth

2007. május 11.
1.8571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bármilyen furcsán is hangozzék, az egész világot feltérképező műholdfelvétel alapú Google Earth a jövőben az adott helyre jellemző hangokat is tartalmazza majd.

A teljesebb élmény és az internet illetve a ma már többnyire multimédiás számítógépek által nyújtott lehetőséggel élve a Google hangokat rendel hozzá egyre pontosabbá váló felvételeihez. Az újfajta környezet által kínált lehetőségek kihasználása tulajdonképpen nem új, gondoljunk csak a sűrűbben lakott területek épületeinek gombnyomásra megjelenő 3D-s modelljére. Ezt a folyamatot viszi tovább a Wild Sanctuary nevű kaliforniai céggel kötött megállapodás.

A vállalat világszerte 3500 helyről gyűjtött be hangos tájképeket, tehát nem népdalokra gondoljunk, hanem jellemző városzajokra. A vállalat elnöke, Bernie Krause 40 éve gyűjt hangokat, eddig 15000 állathangot városi és tengeri felvételt gyűjtött össze. A cél a teljesebb élmény elérése, a hosszú hónapokig kiküldetésben levő alkalmazottak például honvágyuktól vezérelve nem csak szülőhelyüket, az épületeket, és azok térbeli modelljét nézhetik meg, de a hangok bekapcsolásával kicsit otthon is érezhetik magukat. A megállapodás anyagi részleteit még nem tisztázták le véglegesen, így egyelőre nem tudható az sem, hogy pontosan mikor lesz elérhető az új szolgáltatás a Google Earth-ön belül.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja