Hamis kommunikációs szoftverekkel akarnak adatokat lopni a játékosoktól

2015. február 05.
1.3791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Nemrég több online biztonsággal foglalkozó oldal is figyelmeztette a játékosokat, hogy néhányan úgy akarják megszerezni az adataikat, hogy látszólag valamilyen új játékot kínálnak ingyen, vagy egy gamer körben népszerű alkalmazást kínálnak letöltésre.

A Razer által fejlesztett Comms-ot például kinézték maguknak a spyware készítői, hiszen a hivatalos oldal helyett egy saját maguk által készített oldalról akarják letöltetni a játékosokkal a szoftvert, mely egy kis kártevőt is elhelyezne a gépen. Ez a kártevő a különféle szolgáltatásokhoz való bejelentkezési adatainkat gyűjti be, így rengeteg értékes információ kerülhet veszélybe.

A kártevő mögött állítólag oroszok állnak, de erről pontosabb információ még nem érkezett. Az ilyen trükköknek leginkább a fiatal játékosok dőlhetnek be, belőlük pedig egyre több van, így továbbra is népszerű célpiacnak számít ez a szektor. Lehetőség szerint mindenki az eredeti, gyártói oldalról töltse le a szoftvereket, új játékokat pedig senki nem fog nekünk jószándékból ingyen odaadni!
3 hozzászólás

WillThaWheel

4 éve, 5 hónapja és 25 napja

Unokatestvérem is kezdő játékos, össze is szedett gyorsan valami orosz keresőmotort, ami betette magát a google helyébe, és még vagy 5 programot amiről fingom nem volt, mi az.. Rákeresvén csak figyelmeztetéseket találtam, hogy azonnal tüntessük/kerüljük el.....Nyomorultak...

válasz erre

kpal

4 éve, 5 hónapja és 25 napja

Kezük száradjon le !

válasz erre

totyak

4 éve, 5 hónapja és 25 napja

Mennyire gyűlölöm az ilyen csaló, károkozó senkiháziakat.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

havrillal profiljaWickedSick profiljaWarriorAutobot profiljaMarduk profiljamarco profiljaM.O.R.P.H. profiljamarco profiljaManiac profiljaRyutheStaR profilja