Hamarosan nyit a New Media Expo 2003

2003. október 14.
1.4871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nyár végi, ősz eleji időszak kiállítások, szakmai összejövetelek szempontjából igen bőkezű az animációs, broadcast, filmes és interaktív médiafejlesztők számára.

A nemzetközi rendezvények sorra követik egymást, a Siggraph, az ECTS és szeptember közepén az IBC. Hazánkban a negyedik alkalommal megrendezett New Media Expo 2003 várja az érdeklődőket. Az idén közel 1500 látogatóra számító New Media Expo az elmúlt évek során a közép és kelet-európai régió legrangosabb ilyen jellegű szakmai találkozójává nőtte ki magát.

Az október 30-án és 31-én megrendezendő, kétnapos esemény számtalan érdekességet és újdonságot tartogat a szakmai látogatók és hobbisták számára egyaránt. A kora őszi időpont lehetővé teszi, hogy Európában az elsők között itt mutatkozzanak be a legfrissebb fejlesztések. A rendezvény nem titkolt célja, hogy egy újfajta kommunikáció alakuljon ki a felhasználók és a gyártók között, ezért a látogatók az előadások mellett a kiállítói területen személyesen is találkozhatnak a fejlesztők képviselőivel és, kipróbálhatják a legfrisseb technológiai újdonságokat.

A New Media Expo 2003 rendezvény kiállítói és előadói a legrangosabb európai és amerikai szoftver és hardver gyártók fejlesztői. A kiállítás legismertebb résztvevője a kanadai székhelyű Discreet, mely a legismertebb 3D animációs szoftver, a 3ds max 6-os verziója, valamint a Combustion 3 effekt környezet segítségével mutatja be, hogyan készülnek a legszínvonalasabb Hollywood-i filmtrükkök. Az effektek és képfeldolgozás területéről az itthon is jól ismert Realviz és IS-Distribution termékeivel találkozhat a látogató. Hazánkban elsőként mutatkozik be a filmes szakma számára egzotikumknak számító data conform és film master videó editáló és fényelő rendszer, az angliai nucoda inc.-től. A multimédia és Internet fejlesztők a Virtools 3D játék- és webfejlesztő megoldásával valamint a Toon Boom Technologies cell hagyományokon alapuló, flash kimenetű vektoros animációs szoftverével találkozhatnak. A tradicionális rajzfilm készítés rajongói számára a USAnimation szoftver magyarországi bemutatója kínál látványos pillanatokat.

Az Electronic Farm a hazánkban kevéssé ismert fogalom, a produkciós erőforrás kezelés szoftveres módját mutatja be a Farmers Wife termékén keresztül. Az NxN piacvezető termékével, a verziókontrollt és teljes körű hozzáférés felügyeletet biztosító az Alienbrain Studio-val jelentkezik. A szoftverek mellett természetesen a grafikai piacra szánt hardverek is bemutatkoznak, így a látogatók megismerhetik a 3Dlabs legendás Wildcat IV és VP architektúrájú grafikus kártyáit, a Wacom digitalizáló tábláit valamint a texasi Boxx Technologies extrém teljesítményű PC munkaállomásait.

A 2003-as rendezvény egyik újdonságának számít a hazai produkciós vállalkozásokkal közösen szervezett állásbörze, melyen a szakma iránt érdeklődő fiatalok a legfrisebb állásajánlatokból válogathatnak. A tanulni vágyóknak is tartalmaz érdekességeket a rendezvény, hiszen jelen lesz Kelet-Európa legjelentősebb, nemzetközi tanúsítványokat biztosító animációs, film effekt és multimédia oktatóintézete a Studio21 Training Center.

Kapcsolódó linkek:
New Media Expo site
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 9 hónapja és 19 napja

Részvevők közül mára senkinek nem hangzik ismerősen a neve..

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja