Hamarosan itt az iTunes Windows-os verziója

2003. október 12.
1.7501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Steve Jobs, az Apple Computer elnök-vezérigazgatója áprilisban bejelentette, hogy még az év vége előtt el fog készülni az iTunes szoftver Windows operációs rendszer alá szánt verziója.

Úgy tűnik, hogy Jobs tartja a szavát, ugyanis a rendkívül népszerű szoftver Windows-os verziója néhány napon belül, konkrétan október 16-án be fog mutatkozni. Az év legnagyobb zenei sztorija tovább folytatódik - állítja az Apple. Amikor Jobs idén tavasszal bejelentette az iTunes-t, sem ő, sem munkatársai nem kívántak nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a szoftver Windows-os változata pontosan mikor fog elkészülni.

Ezen bejelentést követően nem sokkal az Apple Computer egyébként egy másik rendezvényt is tartott San Franciscóban, ahol is az iTunes Music Store-ról, vagyis a vállalat kereskedelmi internetes zenefájl letöltési szolgáltatásáról hullott le a lepel. A kezdeti időkben csak és kizárólag Macintosh felhasználók számára elérhető szolgáltatás mintegy 200 ezer különböző digitális zenei felvételt sorakoztat fel. Az egyes zeneszámok letöltéséért 0,99 dollárt, a komplett albumokért pedig 9,99 dollárt kell fizetni. A szolgáltatás indulása óta eltelt néhány hónapban az Apple Computer már több mint 10 millió zenei felvételt adott el az iTunes Music Store-on keresztül, és ígéretet tett arra, hogy zenei repertoárját folyamatosan bővíteni fogja.

Az iTunes Music Store digitális hanganyagai AAC (Advanced Audio Codec) formátummal rendelkeznek, és érdekesség, hogy az Apple Computer ezen zenefájlok letöltést követő felhasználását lényegében alig szabályozza. Magyarul a felhasználók tulajdonképpen bármennyi másolatot készíthetnek az egyes zenékről, CD-R lemezekre írhatják őket, rámásolhatják az iPod nevezetű hordozható audiolejátszóra, illetve akár több Mac számítógépen is lejátszhatják.

Mint ismeretes, nemrégiben a MusicMatch is beindította vadonatúj internetes zenei szolgáltatását. A MusicMatch Jukebox szoftver köré épülő szolgáltatás keretein belül Microsoft-féle Windows Media formátumú zenei anyagok terjesztése folyik, a cég vezetői pedig nem titkoltan abban bíznak, hogy a szolgáltatás rövid időn belül legalább olyan népszerű lesz, mint például az Apple Computer féle iTunes, vagy a BuyMusic.

Kapcsolódó linkek:
Apple Computers
iTunes
1 hozzászólás

badam10

11 éve, 8 hónapja és 9 napja

Nem lett túl jó eléggé gagyi lett ebből is még anno!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja