Hamarosan indul a PlayStation 3 videó letöltő szolgáltatás

2008. június 26.
1.9141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Ahogy azt már sejteni lehetett különféle előjelekből, információ töredékekből, a Sony is elindítja hamarosan a saját online videópiacát, a PlayStation 3 segítségével.

A redmondi konkurencia már meglépte ezt jóval korábban, jóllehet, nekik a HD DVD formátum bukása után nem is nagyon volt más opciójuk, hogy nagy felbontású videó anyagokat terjesszenek az Xbox 360-jukhoz, ezzel szemben a Sony-nak ott van a győztes Blu-ray formátum, amellyel nem fogják beérni.

A Sony megerősítette, hogy hamarosan elindítják az első videó letöltő szolgáltatásukat Amerikában. Pontos dátumról nem tudunk beszámolni, de valamikor a nyár folyamán lehet rá számítani, majd ezt követően Európában és az anyaföldön, Japánban is elstartol a szolgáltatás, tudtuk meg Kazuo Hirai-tól. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy nagy felbontású mozis produktumokat lehet majd kedvező áron vásárolni, amelynek a PlayStation Store nem rég újradizájnolt felülete ad majd otthont.

Alant demonstráljuk, hogy miként is kell ezt a gyakorlatban elképzelni. Az E3 után bizonyára erről az ígéretes szolgáltatásról is többet tudunk majd mondani, jelenleg ezek az ismert tények. A képeken az Ultraviolet és a Resident Evil: Extinction, Milla Jovovich-csal valamint a Hellboy című alkotás látható, Ron Perlman-nel a főszerepben. Emellett feltűnik a Nicolas Cage féle Ghost Rider is.

Eddig mind a négy alkotás megjelent Blu-ray formátumban kishazánkban is, így az első benyomások után konstatálható, hogy az aktuális, kék lézeres kiadások fognak a szolgáltatásban is megjelenni, csak a diszkes változatnál kedvezőbb áron. Amerikában 10 és 30 dollár között mozognak a lemezes kiadások, míg a letölthető változatokért a képek tanúlsága szerint 5 dollárt fognak besöpörni például a Ghost Rider-ért, ami Blu-ray-en jelenleg 25 dollárt kóstál. Ha ilyen jutányos árakon kézhez kapjuk a mozikat, közel Blu-ray minőségben, akkor máris felemelt karokkal üdvözöljük az öreg kontinensen is.


Hamarosan indul a PlayStation 3 videó letöltő szolgáltatás - 2. kép


Hamarosan indul a PlayStation 3 videó letöltő szolgáltatás - 3. kép


Hamarosan indul a PlayStation 3 videó letöltő szolgáltatás - 4. kép

nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljaWickedSick profilja