Hamarosan érkezik a Gigabyte Booktop M1305-ös notebook

2010. január 28.
2.0441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy piacra dobja a korábban már bemutatott Gigabyte Booktop M1305 típusjelzésű hordozható gépét.

Az érkező noteszgép mindössze 328,7 X 230 X 29,3mm-es méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,79kg-os súly párosul. Az újdonság egy 13,3 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1366 X 768-as natív felbontást képes kezelni, a keretéből pedig természetesen nem hiányzik az 1,3M pixeles webkamera, valamint a mikrofon sem.

A Gigabyte Booktop M1305 az Intel GS45 Express + ICH9M chipkészlet páros köré épül, és az Intel alacsony energiafogyasztású, 1,4GHz-es Core 2 Duo SU9400-as központi feldolgozójával van felvértezve, amit egy 4GB RAM-al feltöltött DDR3-as memóriarendszerrel társítottak. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD grafikus processzor felel, az adatok tárolásáról pedig egy 500GB-os hagyományos merevlemez és egy DVD Super Multi optikai meghajtó gondoskodik. A notebook hálózati rendszerét egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy dokkoló port, egy D-Sub VGA és egy HDMI, két USB 2.0, egy RJ-45 LAN, egy eSATA/USB 2.0, valamint az audiorendszer csatlakozói.

A laptophoz a gyártó mellékel még egy dokkoló állomást is (egyes régiókban opcionális tartozék lesz), aminek a segítségével a konfiguráció tovább gazdagodhat egy egy HDMI, egy D-Sub VGA és egy DVI, egy RJ-45 LAN, hat USB 2.0, egy fejhallgató és egy mikrofon csatlakozóval, valamint egy 1GB videomemóriával felvértezett nVidia GeForce GT220-as grafikus gyorsítóval. A cég adatai szerint a standard akkumulátor 6,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani, de az optikai meghajtó helyére csatlakoztatható másodlagos akkumulátor segítségével, ezt az értéket a felhasználó tovább fokozhatja. A gépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel szállítja a Gigabyte. A Gigabyte Booktop M1305 várhatóan február közepén fog felbukkanni a japán üzletek kínálatában, de az áráról, valamint a szélesebb körű megjelenéséről a gyártó egyelőre nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Na azzal a dokkolóvan már igencsak kellemes a hardver felhozatal röhögő smiley Eleddig nem is tudtam, hogy a giga is büszkélkedhet hordozható PC-vel. Külsőre is egész jól néz ki, én tennék vele egy próbát mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja