Hamarosan érkeznek az OCZ új Vertex 4-es SSD tárolói

2012. április 05.
1.3521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Főként a kiváló memóriarendszereiről és flash alapú adattárolóiról ismert OCZ Technology Group a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy egy új szériával bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékpalettáját.

Az újonnan beharangozott sorozat a régóta pletykált, friss fejlesztésű OCZ Vertex 4 meghajtók, amik első körben háromféle változatban fognak megérkezni a boltok polcaira. Az új SSD egységek technikai paraméterei majdnem teljes mértékben megegyeznek, a különbséget elsősorban a tárolókapacitásuk, valamint csekély mértékben a teljesítményük jelenti.

Az újdonságok a jól bevált 2,5 inches kialakítással lettek tervezve, így az asztali gépek mellett a laptopok teljesítményének feljavítására is alkalmasak lehetnek. Ahogy az már egy új fejlesztésű SSD-nél elvárható, a frissen bejelentett OCZ Vertex 4 háttértárolók is a 6 Gbps-os tempóra képes SATA 3.0 interfészen keresztül csatlakoztathatóak a számítógéphez, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA II és SATA I rendszerekkel is. A meghajtók egységesen szinkron MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, amik mellé a dupla magos, 400 MHz-es Indilinx Everest 2 kontrollert társítottak a tervezők.

A sorozat első tagjai 128 GB-os, 256 GB-os, illetve 512 GB-os kapacitással fognak megérkezni a boltok polcaira. A trió legfürgébb tagjának számító 512 GB-os modell 535 MB/s-os szekvenciális olvasási és 475 MB/s-os szekvenciális írási sebességgel dicsekedhet, a 4 kB-os blokkok véletlenszerű írása esetén pedig 85.000 IOPS teljesítményt képes felmutatni. A gyártó elmondása szerint az új széria hozzávetőlegesen 400 százalékkal múlja felül a korábbi Vertex 3-as meghajtókat.

Az újdonságokra a gyártó öt év garanciát vállal, a hivatalos bejelentésből viszont az MTBF értékekre (üzemidő meghibásodás előtt) sajnos nem derült fény. Az új sorozat tagjai kompatibilisek a Microsoft Windows XP, Vista, Windows 7, Linux, valamint a Mac OS X operációs rendszerekkel. A felszereltségük listájáról pedig persze nem hiányzik a TRIM, az NDurance, a wear-leveling, a Garbage Collection, valamint a 256 bites AES rendszer támogatása sem. A 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os OCZ Vertex 4 szilárdtest-meghajtók megjelenésére az elkövetkező hetekben számíthatunk, az árcédulájukon pedig tárolókapacitástól függően 179 dolláros (128 GB-os), 349 dolláros (256 GB), illetve 699 dolláros (512 GB-os) összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

Vendég

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

700 dollár Jó ég! Havi fizum nem elég rá...

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt