Hamarosan érkezik az nVidia új GTX 460 SE gyorsítója

2010. november 05.
2.4011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az nVidia hamarosan újabb grafikus gyorsítójáról fogja lerántani a leplet.

A kiszivárgott információk alapján a készülő újdonság az nVidia GeForce GTX 460-ból már megismert, GF104 kódnévvel illetett grafikus processzor köré épül, viszont a "képességét" a gyártó az eredeti modellhez képest jócskán megnyirbálta. Az átszabott videokártya nVidia GeForce GTX 460 SE típusjelzéssel lett ellátva, a hűtéséről pedig egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik.

A módosítások eredményeként az nVidia GeForce GTX 460 SE 40nm-es gyártástechnológiával előállított GPU-ja 336 helyett immár csak 288 CUDA magot tartalmaz, vagyis a belsejében hat darab streaming multiprocesszor és 48 darab textúrázó egység van jelen. A grafikus feldolgozó egy 256bit-es interfészen keresztül 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Az előbb említett módosításokon kívül az órajeleken is változtatott a gyártó, ugyanis a GPU sebességét 675MHz-ről 650MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1350MHz-ről 1300MHz-re hangolták át a mérnökök, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az eredeti 3600MHz helyett a 3400MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A készülő videokártya fogyasztása megegyezik a teljes értékű GeForce GTX 460-as modellével, vagyis 150W-os TDP érték jellemzi. A GeForce 400-as széria többi tagjához hasonlóan az új videokártya is rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert CUDA, PhysX, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem.

Az nVidia GeForce GTX 460 SE hivatalos bejelentésére előre láthatóan november 15-én fog sor kerülni, és egyes források szerint a jelenleg is kapható, 768MB videomemóriával szerelt GeForce GTX 460-al lesz egy árkategóriában.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja