Hamarosan érkezik az nVidia legújabb GTX 660 Ti gyorsítója

2012. július 29.
2.0891
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Már egy ideje keringenek pletykák az nVidia műhelyében készülő nVidia GeForce GTX 660 Ti típusjelzésű grafikus gyorsítóról, viszont a szóban forgó újdonságról eddig semmilyen konkrét hír nem érkezett.

Ez a helyzet azonban a napokban változott, ugyanis a legfrissebb információk nemcsak a videokártya főbb paramétereit ismertetik, hanem a várható megjelenés dátumáról is lerántja a leplet. A most napvilágot látott adatok szerint a várva-várt nVidia GeForce GTX 660 Ti erős hasonlóságot mutat a gyártó korábban bemutatott GTX 670-es modelljével, ugyanis hozzá hasonlóan szintén a GK104-es GPU számítási teljesítményét kamatoztatja.

Akárcsak erőteljesebb társánál, a 28 nanométeres gyártástechnológiával született Kepler grafikus processzor ezúttal is 1344 darab aktív CUDA magot rejt magában, ráadásul a rendelkezésre álló GDDR5 videomemória mennyisége is megegyezik, vagyis a nyomtatott áramkörre ebből 2048 MB lett telepítve. Az eddig felfedezett egyedüli különbséget az adatsín jelenti, ugyanis az az eddigi ismeretek szerint az 256 bitről 192 bitesre lett lefaragva, így a GeForce GTX 660 Ti 25 százalékkal alacsonyabb memória sávszélességgel rendelkezik, mint a jelenleg kapható GTX 670.

Az órajelek frontján sem történt semmi változtatás, ugyanis a GPU alapsebessége 915 MHz-ben lett meghatározva, a boost maximumot pedig 980 MHz-re kalibrálták, míg a fent nevezett, fogyókúrára fogott 192 bites memóriarendszer az 1500 MHz-es valós, vagyis a 6000 MHz-es effektív teljesítményen végzi feladatait.

A készülődő nVidia GeForce GTX 660 Ti további technikai paramétereire egyelőre sajnos nem derült fény, azt viszont a hírforrás elárulta, hogy az új videokártya hivatalos rajtjára előre láthatóan augusztus 16-án fog sor kerülni.
2 hozzászólás

DNS

12 éve, 8 hónapja és 2 napja

A memória-sávszélesség csökkentését vajon milyen technikai trükkel oldják meg?

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 4 napja

Várjuk !

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja