Hamarosan érkezik az ECS új P55H-AK alaplapja

2010. augusztus 11.
2.0511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint az Elitegroup Computer Systems (ECS) már a hivatalos honlapján is feltüntette a Computex 2010-es rendezvényen kiállított Black sorozatú, ECS P55H-AK típusjelzéssel ellátott alaplapját, aminek köszönhetően immár az újdonság teljes specifikációjára fény derült.

Ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, az új alaplap az Intel P55-ös chipkészlet köré épül, amit a tervezők az nVidia NF200-as chipjével egészítettek ki, vagyis az Intel LGA1156 tokozású Core i3, Core i5 és Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

Az ECS P55H-AK a videokártyák fogadásához három darab 16X-os PCI Express foglalattal van felvértezve, így igény esetén kiépíthető akár a többkártyás ATI CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció is. Az esetleges további bővítőkártyák számára egy hagyományos PCI és két darab 1X PCI Express slot áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximális kiépítésben 16GB RAM-ot képesek kezelni, akár a túlhajtott 2600MHz-es frekvencián is. A különféle meghajtóknak hat darab SATA II (RAID 0, RAID 1, RAID 5 és RAID 10 támogatással), valamint két darab SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget (RAID 0 és RAID 1).

Az alaplap kínálatából természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető Gigabit Ethernet vezérlő duál kiépítésű változata, és az integrált 7.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy kombinált PS/2 egér/billentyűzet konnektor, nyolc darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, két darab eSATA 3.0, két darab RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az új ECS P55H-AK pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ, de egyes források szerint a gyártó az elkövetkező hetekben fogja megkezdi a szállítását.


Hamarosan érkezik az ECS új P55H-AK alaplapja - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profilja