Hamarosan érkezik az Asus új PA248Q kijelzője

2012. május 03.
1.5211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Asus ma bemutatta a PA248Q ProArt Series LCD kijelzőt, amely a kiemelkedő színhűség és -reprodukció mellett olyan különleges szolgáltatásokkal is fokozza a hatékonyságot, mint a négy darab USB 3.0 csatlakozó.

Az Asus PA248Q ideális eszköz a fényképekkel dolgozó és grafikai tervezéssel foglalkozó szakemberek számára: még a gyárban precíziósan kalibrálják annak érdekében, hogy már a dobozból kivéve is kivételes színhűséget nyújtson. A kijelző már gyárilag Delta-E <5 értékre vannak kalibrálva, és külön állítható az árnyalat és a telítettség, illetve az egyes színek. Nemcsak a vörös, kék és zöld, hanem a cián, a bíbor és a sárga is. A készülék különlegesen egyenletes látványt biztosít a 6 ms-os válaszidőnek köszönhetően, kiküszöbölve az akadozást a filmnézés vagy játék közben.

A kijelző 24 inches, 1920x1200 képpont felbontású, LED-háttérvilágítású IPS panelje 100 százalékban képes megjeleníteni az sRGB színteret, és széles, 178 fokos látószöget biztosít annak érdekében, hogy minőségi képet nyújtson minimális színtorzulással szinte bármilyen pozícióból nézve. Asus PA248Q négy darab USB 3.0 csatlakozóval van felszerelve, így egyszerűen csatlakoztathatók a különféle készülékek és élvezhető az ultragyors adatátviteli sebesség, amely a jelenlegi USB 2.0 szabvány akár tízszeresét is elérheti. A külső részre telepített portok kínálatában szerepel még a DisplayPort, a HDMI, a DVI és a hagyományos D-Sub csatlakozó is.

A felszereltségből nem hiányzik az Asus exkluzív QuickFit Virtual Scale funkciója sem, amellyel a fényképek és dokumentumok tényleges méretükben tekinthetők meg a képernyőn. A QuickFit Virtual Scale A/4, Letter, 8" x 10", 5" x 7", 4" x 6", 3" x 5" és 2" x 2" méretek megjelenítését támogatja. A még rugalmasabb használat érdekében az igazításhoz centiméter és hüvelyk alapú rácsok is megjeleníthetők. Az Asus Splendid Video Intelligence technológiája optimalizálja a színek és a képek valósághű megjelenítését: a jeleket egy analóg-digitális átalakítóval dolgozza fel. Az alkalomtól függően hat előre beállított színoptimalizálási módból lehet választani (tájkép, mozi, normál, sRGB, és két, a felhasználó által meghatározott mód).

A PA248Q-n egy ötirányú navigációs gomb működik, amely a joystickhoz hasonlóan kezelhető. Ezzel érhetők el a QuickFit-beállítások, valamint az összes képernyőmenü- (OSD-) funkció. Az OSD-gyorsbillentyűk személyre szabhatók: a 10 leggyakrabban használt OSD-funkció közül választható ki, hogy a két gyorsbillentyű mit hívjon elő. A "kép a képben" (Picture-in-Picture, PIP) és a "kép a kép mellett" (Picture-by-Picture, PBP) funkciókkal a különféle forrásokból származó képek egymás mellett jeleníthetők meg, és bármikor egyszerűen váltani lehet a fő és a PIP-forrás között, beleértve a hangot is.

A frissen bejelentett Asus PA248Q a tervek szerint május végén fog megérkezni a hazai boltok polcaira, az árcéduláján pedig 129.900 forintos összeg lesz feltüntetve.

Hamarosan érkezik az Asus új PA248Q kijelzője - 2. kép

3 hozzászólás

Vendég

13 éve,

Szép.

válasz erre

Vendég

13 éve,

híímosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve,

Nem egy olcsó cucc. A gépem kevesebbe került.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja