Hamarosan érkezik az Arctic új Freezer i30 CO CPU hűtője

2012. november 07.
3.4451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Főként a hűtési megoldásairól ismert Arctic Cooling a napokban egy új fejlesztésű processzorhűtőjéről rántotta le a leplet.

A most bemutatkozó újdonság az üzletek kínálatában Arctic Cooling Freezer i30 CO típusjelzéssel fog felbukkanni, különlegessége pedig, hogy a gyártó különösen nagy igénybevételre tervezte, ugyanis állítása szerint a szóban forgó terméknek a 24/7-es üzemidő sem okoz semmi gondot. A strapabírósága mellett a CPU hűtő teljesítményére sem lehet panasz, mivel a gyári adatlap tanulsága szerint nem kevesebb mint 320 wattos hőmennyiség elvezetésére képes. Ahogy azt már a modellszáma is sejteti, a hűtőrendszer sajnos kizárólag csak az Intel konfigurációknál alkalmazható, azon belül is az Intel LGA 1155, LGA1156 és LGA2011 sockettel tervezett alaplapok esetében.

Az Arctic Cooling Freezer i30 CO 100 X 139 X 161 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 905 grammos tömeg társul. A központi feldolgozóra erősített, alumíniumból készített hűtőalapból a felgyülemlett forróságot négy darab, nyolc milliméteres réz hővezető cső szállítja el a nagy felületű alumínium hűtőbordázathoz. A lehető legjobb hűtési hatásfok érdekében az előbb említett hővezető csövek közvetlenül a processzor felületével érintkeznek.

A folyamatos légáramlásról egy 120 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor gondoskodik, ami 400 RPM és 1350 RPM fordulatszámok között képes üzemelni, és maximális teljesítmény mellett 74 CFM légáramlást (125,7 m3/h), illetve 0,3 Sone zajszintet produkál. A készletből persze ezúttal sem hiányzik az Arctic Cooling nevével fémjelzett hővezető paszta sem, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat a hűtőrendszer beépítéséhez. A most bemutatott Arctic Cooling Freezer i30 CO a tervek szerint már napokon belül a boltok polcaira kerül, mégpedig 60 euró körüli áron.

Hamarosan érkezik az Arctic új Freezer i30 CO CPU hűtője - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

7 éve, 1 hónapja és 17 napja

Masszív cucc, masszív árral. Fele annyiba került akkor, mint az a proci, amit éppen használok. Kicsit el kellene gondolkodnia a gyártóknak az árazás tekintetében! Meg a súlya sem gyenge, majd 1 kiló.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profiljarDAVE profiljaManiac profiljamarco profiljaMarduk profilja