Hamarosan érkezik az Archos új 70b táblagépe

2011. december 21.
1.7181
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Archos az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a táblagépeinek termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság a gyártó Internet Tablet családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Archos 70b Internet Tablet típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már a neve is mutatja, az új tablet nem egy friss fejlesztés eredményeként született meg, hanem valójában a cég korábbi Archos 70 Internet Tablet modelljének az átdolgozott, frissített kiadása.

A rendszer hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 201 X 114 X 10 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 300 grammos tömeg párosul. A konfiguráció egy 7 inches, több érintés egyidejű kezelésére is alkalmas kapacitív érintőképernyővel van tervezve, ami az elődjével ellentétben immár az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik. A kijelző keretéből persze nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera VGA felbontású változata, a mikrofon, valamint a sztereó hangszórópár sem.

A megújult Archos 70b Internet Tablet már egy erőteljesebb, 1,2 GHz-re hangolt Cortex-A8 alapú központi feldolgozóval van felvértezve, ami mellé egy 512 MB RAM-mal feltöltött memóriarendszert (a korábbi változathoz képest duplázott kapacitás), valamint egy 3D-s képességekkel felruházott OpenGL ES 2.0 grafikus gyorsítót társították a tervezők. Az adatok tárolásáról egy 8 GB-os Flash alapú háttértároló gondoskodik, amin a Google népszerű Android operációs rendszerének 3.2-es Honeycomb változata kapott helyet, és ezzel együtt a készüléken immár az Android Market is elérhetővé vált (a korábbi modell nem rendelkezett ezzel az opcióval). Az előbb említett tárolókapacitás a beépített Secure Digital kártyaolvasó segítségével akár további 32 GB-tal is növelhető.

A felszereltségben természetesen megtalálható még az integrált audiorendszer, valamint a G-szenzor is. A hálózati rendszert egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter alkotja. A külső részen található az előbb említett SD kártyaolvasó, egy HDMI kimenet, két darab USB 2.0 port, valamint a beépített hangkártya fejhallgató csatlakozója. A működéshez szükséges energiát egy Lithium-Polymer akkumulátor szolgáltatja, ami hozzávetőlegesen 36 óra zenelejátszást, 7 óra videólejátszást, illetve 10 óra internetezési időt képes biztosítani. Az új Archos 70b Internet Tablet megjelenésére 2012 januárjában számíthatunk, az árcéduláján pedig 199 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

marco

13 éve, 4 hónapja és 1 napja

Kb ugyanaz a hardvere mint a telefonomnak.röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaDav2377 profilja