Hamarosan érkezik a Zotac új H55ITX-C-E alaplapja

2010. augusztus 15.
2.0491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló grafikus gyorsítóiról ismert Zotac a napokban bejelentette, hogy ezúttal egy új alaplappal bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság valójában a gyártó korábbi H55ITX-A-E modelljének az átdolgozott változata, ami a boltok polcain Zotac H55ITX-C-E típusjelzéssel fog megjelenni. Az új alaplap mini-ITX formátummal lett tervezve (170 X 170 milliméter), így elsősorban a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak jelenthet ideális választást.

Ahogy arról már a modellszáma is árulkodik, a Zotac H55ITX-C-E az Intel H55-ös chipkészlet köré épül, tehát az Intel LGA1156-os tokozású Core i3, Core i5 és Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve, egészen a 95W-os TDP értékkel rendelkező modellekig. A képi megjelenítésről alapesetben a CPU-ba integrált Intel HD Graphics chip gondoskodik, azonban ha a felhasználó nagyobb teljesítményű videokártyát szeretne használni, akkor rendelkezésre áll még egy 16X-os PCI Express 2.0 foglalat is. A rendszermemóriát két darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 8GB RAM-ot képesek kezelni az 1066MHz-es vagy az 1333MHz-es frekvencián, a különféle meghajtóknak pedig hat darab SATA II és egy eSATA port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az új alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már megszokott Gigabit Ethernet vezérlő, és a 7.1-es HD audiorendszer sem, de a választékot a gyártó kiegészítette még egy mini PCI Express slotba illeszkedő, 802.11b/g/n szabványú WiFi modullal is. A hátlapi I/O panelen található a WiFi antennák aljzata, egy reset gomb, egy PS/2 billentyűzet, egy HDMI és egy DVI kimenet, hat darab USB 2.0, a nagy adatátviteli sebességet igénylő külső eszközök számára két darab legújabb generációs USB 3.0, egy eSATA, egy optikai SPDIF, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett integrált hangkártya csatlakozói. Az új Zotac H55ITX-C-E várhatóan már az elkövetkező hetekben megjelenik az európai üzletek kínálatában, az árcéduláján pedig 120 euró körüli összeg fog szerepelni.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljarDAVE profiljagery1113 profilja