Hacktivity: fókuszban a terrorizmus, a fájlcsere és az internetes adatvédelem

2007. szeptember 12.
2.1541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az idén is lesz ? története során immár negyedszer ? Hacktivity.

A nemcsak cégvezetőknek, hanem fiatal szakembereknek, még tanuló leendő szakembereknek és a téma iránt érdeklődő felhasználóknak szóló IT-biztonsági konferenciát szeptember 22-23-án rendezik meg a Fonó Budai Zeneház kulturális központban. A Hacktivity 2007 két napján négy ? az IT-biztonság izgalmas és kurrens kérdéseinek szentelt ? szekcióban lesznek előadások. Az első nap az informatikai hadviselés és az internetes terrorizmus, valamint az operációs rendszerek és alkalmazások biztonsága kerül terítékre, míg a második nap a biztonságos infrastruktúráknak és az örökzöld témának számító fájlcserének és a szerzői jogok bonyolult összefüggéseinek van szentelve.

A HP és a Microsoft szakértői mellett olyan szaktekintélyek adnak elő a rendezvényen, mint Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem), Szekeres Balázs (Cert-Hungary), Krasznay Csaba (kancellár.hu) és Berta István Zsolt (Microsec).

A Windows Vista biztonsági rendszeréről Safranka Mátyás, a Microsoft vezető szakértője fog előadást tartani, a Linuxot használóknak pedig Béres László (Red Hat) fejti ki, miért biztosít hatékony védelmet az új SELinux.

A szerzői jogok aktuális kérdéseiről a téma legavatottabb kutatói és szakemberei nyilatkoznak meg. Bodó Balázs előadásának már a címe is sokatmondó: A kultúripar felhekkelése - a szerzői jog titkos élete. Kis Gergely ? aki a tudományos munkássága mellett a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. igazgatója is ? bemutatja a konferencia résztvevőinek, milyen folyamatokra lehet számítani a fájlcsere jövője, az üzleti modellek vonatkozásában. Dallos Zsolt ügyvéd ? már több perben képviselte nagy szakértelemmel ügyfeleit a szerzői jogok területén ? a jog oldaláról közelíti meg ezt a sokat vitatott témát. A konferenciát idén is kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek címe: ?Fikció vagy valóság az orwelli Nagy Testvér? ? Az internet és a személyes adatok védelme?, résztvevői pedig a téma neves szakértői és az adatokat kezelő informatikai cégek szakemberei.

Az idei gyakorlati workshopok is izgalmasnak ígérkeznek. Napirendre kerül a WLAN-antennák házi barkácsolásának módszertana, a SaveAs Kft. EagleEye OS belső adatszivárgás elleni szoftverének kijátszása, de lesz Wargame és hackerverseny is. A rendezvény bulival zárul, amelyen nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a résztvevők sör mellett megvitassák a hallottakat és a világ dolgait, hanem arra is, hogy mozizzanak egy jót, és megnézzenek egy kifejezetten a témába vágó filmet. Érdemes tudni azt is, hogy azok a szakemberek, akik valamilyen nemzetközileg elismert IT-biztonsági vizsgával (például CISA, CISM, CISSP) rendelkeznek, a Hacktivityn összegyűjthetik a rendszeres továbbképzésükhöz szükséges 16 CPE órájukat is.

A rendezvény részletes programja a Hacktivity honlapján olvasható.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja