Hackertámadások a nagyok ellen: Epic, Nintendo, Bethesda...

2011. június 14.
2.0381
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Cseppet sem meglepő, hogy a PlayStation Network elleni sikeres (és drasztikus kimenetelű) támadásokat követően mások is kedvet kaptak az egyik legősibb számítógépes mesterség űzéséhez.

Az elmúlt hetekben több ízben bukkantak fel ilyen és ehhez hasonló hírek különféle videojáték-vállalatok ellen irányuló támadásokról, ám ezek többnyire csak támadások maradtak, adatokat nem loptak el. Ezek a hírek aztán szép egymásutánban a feledés homályába is merültek. Csakhogy ez a mostani ennél sokkalta nagyobb kaliberű támadásnak minősül - tekintve, hogy adatlopásra is sor került.

Az EPIC, illetve a Bethesda is alátámasztotta: igen, valóban támadás érte website-jaikat a múlt hét végén, s ami a legrosszabb, adatokat, e-mail címeket, jelszavakat és felhasználóneveket loptak el a virtuális betörők. A Nintendo eközben folyamatosan technikai gondokkal küszködik.

A mai Bethesda blog ekképp ír az esetről:

"A múlt héten egy csapat hacker törvénytelenül behatolt a website-jainkba az adatokhoz való hozzáférés érdekében. Úgy véljük, megfelelően jártunk el az adatok védelmében az ilyetén támadások ellen" - a továbbiakban arról írnak, hogy semmilyen számlainformációt (a hitelkártya-számot is ide értve) nem sikerült ellopni. "Csupán" a fentebb említett felhasználóneveket, jelszavakat és e-mail címeket lophatták el a hackerek, a Bethesda ennélfogva azt javasolja, a regisztráltak cseréljék le jelszavaikat a Bethesda fórumokon és Brink statisztikai oldalakon - illetőleg minden más site-on, ahol ugyanazt a password-öt használják/használták. És persze sajnálják az esetleges kellemetlenségeket, ahogy azt illik.

Az Epic háza táján is hasonló a felállás: az oldalaikon regisztráltak e-mail címei és jelszavai is feltehetően lopás áldozatai lettek.

Hackertámadások a nagyok ellen: Epic, Nintendo, Bethesda... - 2. kép

A Nintendo ezalatt "valószínűsíthető adathalászatra" gyanakszik, s erre fel is hívja kedves látogatói és felhasználói figyelmét (legalábbis az európai régiókban). Persze, a japán cég sem maradt ki a jóból, még szép, hogy őket is alaposan meghackelték nemrégiben.

Az elmúlt hetekben sok más vállalatot is tűz alá vettek a hackerek, olyanokat is, mint például az Eidos, Codemasters és a Sony. Szép sorjában szedik áldozataikat az internetes csákáányozók, a legjobb lesz tehát, ha árgus szemekkel jártok a videojátékok webes világában és persze: amennyiben a fentebb felsorolt cégekhez tartozó bármely website-on regisztrált tag vagy, nyomban változtasd meg a jelszavad!
1 hozzászólás

totyak

13 éve, 10 hónapja és 23 napja

Nem vágom mire fel ez a sok támadás mostanában.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja