Hackerek feltörték az SCO weboldalát

2004. december 01.
1.5211
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Hackerek behatoltak a Unix szoftverérõl ismert SCO Group internetes oldalára és a következõ üzenetet helyezték el rajta a fejlécen: "Miénk a kódotok - Fizessétek ki nekünk az összes pénzeteket".

A felírás az SCO és több Linux forgalmazó, így például az IBM és a Red Hat közötti peres ügyre utal. Ennek lényege, hogy a Linux ingyenesen terjesztett nyílt forráskódú operációs rendszer szoftverkódjának egy része, az SCO szerint, az ő szellemi tulajdonuk.

Amennyiben a bíróság az SCO-nak adna igazat az ügyben, úgy a cég pénzt kérhetne a különféle Linux fejlesztőktől és forgalmazóktól, amely minden valószínűség szerint véget vetne a szoftverek ingyenességének. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy erre nincs túl sok esély, mivel a vállalat teljesen elszigetelődni látszik követelésével.

A feltört és átírt változat egyébként mindenben utánozta az eredeti weboldal formátumát, így a színek, a betűtípus és betűméret is azonosak voltak, csupán egy a háttérben halványan látszódó, falra író nőt ábrázoló kép utalhatott a feliratot el nem olvasó látogatóknak arra, hogy valami nem teljesen stimmel az oldallal. Az SCO azóta helyreállította internetes portálját, így lehetőség van arra, hogy az olvasók összehasonlítsák a feltört és a hivatalos verzió külalakját.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja