Hackerek ellopták és részben nyilvánosságra hozták a Cisco forráskódját

2004. május 18.
1.5381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Cisco, a világ vezető hálózatkezelő eszköz-gyártója hivatalosan elismerte, hogy az interneten bizonyos mennyiség nyilvánosságra került eszközeinek védett forráskódjából.

A hír egy orosz weboldalon jelent meg először, ahol a Cisco 800 MB védett forráskódjának eltulajdonításáról számoltak be. A tettével dicsekedni akaró "Franz" álnevű hacker nem sokkal a behatolás után egy internetes beszélgetőcsatornán rögtön le is közölt belőle egy 2,5 MB-os mintát, amely szakértők szerint valóban a Cisco legújabb hálózatkezelő eszközének forráskódjából származik.

A Cisco képviselője elismerte a tényt, ugyanakkor nem tudta megerősíteni, hogy ténylegesen a kód mekkora hányadának ellopásáról van szó és semmilyen más részlettel sem szolgált az esettel kapcsolatban.

Az ügy biztonságra gyakorolt hatásait nehéz megítélni, ám korábbi esetekből kiindulva szakemberek nem számolnak jelentős következményekkel. Februárban például egy hacker részleteket tett közzé a világhálón a Microsoft Windows 2000 és Windows NT szoftvereinek forráskódjaiból, amelyeken egy szakértő talált is biztonsági rést, ám a hackerek nem kaptak a kínálkozó alkalmon. Ráadásul úgy tűnik, hogy utóbbiak nem szívesen választják célpontjuknak a hálózati eszközöket. Legalábbis erre lehet következtetni abból a tényből, hogy a Cisco által tavaly júliusban nyilvánosságra hozott egyik jelentős biztonsági rést egyetlen támadó sem próbálta meg kihasználni.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja