Hacker segített betömni egy biztonsági rést a RIFT-en

2011. március 21.
2.1051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az ebben a hónapban megjelent játék, a fantasy-MMORPG Rift biztonsági rendszerén tátongó ormótlan lyukra egy hacker hívta fel a figyelmet, s nem sokra rá a játék fejlesztő- és kiadóvállalata nyomban, még a hétvégén ki is bocsátott egy patch-et, mely eme drasztikus hibát hivatott kiküszöbölni.

A javítócsomag nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a játék "botnet"-eit és hackereit valamelyest visszaszorítsa, hála a "csákányozónak". A Trion Worlds azonban továbbra sem teljesen nyugodt.

A rés elég volt ahhoz, hogy a felhasználók Rift-fiókjait nagyban veszélyeztesse. Ám ekkor felbukkant az irgalmas cyber-szamaritánus, vörös köpönyegben és kívülre húzott alsógatyában, hogy megmentse a napot. Hackerünk egyébiránt a ManWitDaPlan névre hallgat, és magánakciójával "őszinte hálát" vívott ki magának a vállalat részéről.

A Trion Worlds executive producere, Scott Hartsman azt állította, csupán a játékosok 1%-a volt érintett a probléma által, bár hozzátette:
"Ugyanakkor meglepő számaink 1%-a igen figyelemre méltó. A szomorú tény az, hogy felhasználói biztonsági-rendszerünk továbbra is aggaszt minket a más forrásokból érkező támadások miatt."
1 hozzászólás

totyak

7 éve, 7 hónapja és 8 napja

Azért az jó érzés, hogy nem mindenki csak online pusztításra használja a tudását, hanem néha segít is.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profilja