Háborút hirdet Nagy-Britannia a kalózkodás ellen

2008. február 24.
1.7741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A brit kormány intézkedései arra késztetik az internetszolgáltatókat, hogy együttműködjenek a filmstúdiókkal és a lemezkiadókkal az online kalózkodással szemben.

A probléma ugyebár nem újkeletű, s az utóbbi időben volt jónéhány kísérlet valamiféle kompromisszum megkötésére a kiadók irányába. A szigetországi kormány most azért tartja indokoltnak a kérdés megoldását, s szól bele a vitába, mert nem lát más esélyt a megoldásra.

2009 áprilisától az ISP-t (Internet Service Providers), vagyis a szigetországi internetszolgáltató társaságokat kötelezi a brit kormány a kiadókkal való együttműködésre. A cél az illegális/féllegitim fájlcserélők felszámolása. A becslések szerint angliában 6 millióan töltenek le védett tartalmat a különböző szerverekről, fájlcserélőkről, habár Anglia még mindig azon európai államok egyike, melyekre legkevésbé jellemző a jelenség. A brit vezetés szerint az internetszolgáltatók is csendes partnerek az illegális letöltsekhez, nem áll érdekükben ugyanis, hogy bármit is lépjenek ez ügyben.

A kormány döntése a franciaországi precedens után született, mikor is a galloknál beiktatásra került törvény értelmében szankcionálják a letöltőket, az illegális tartalom miatt a szolgáltatók kötelesek lesznek ezután szerződést bontani ezen ügyfeleikkel.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljamarco profilja