Ha az Intel nem korlátozná, akár Z270-es alaplapokkal is működhetnének a Coffee Lake CPU-k

2017. október 18.
2.3581
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Intel néhány héttel ezelőtt mutatta be legújabb Coffe Lake processzorcsaládját, ami már akkor szájtátásra késztette a hardvergurukat, hiszen hiába kapott LGA1151-es tokozást, mégis új alaplapra lesz szükségünk ahhoz, hogy használhassuk.

Bár a lábak kiosztása és pár apróság változott, azonban az ASUS kötelékében dolgozó Andrew Wu egy olyan nyilatkozatot tett a Bit-tech.net munkatársainak, miszerint a gyártó részéről az egész csak parasztvakítás, ha ugyanis az Intel nem korlátozná, a Coffe Lake processzorok hagyományos Z270-es alaplapokkal is simán működhetnének.

Andrew kiemelte, hogy ha az Intel engedélyezné számukra, ők egy kis BIOS-frissítéssel és a Management Engine megváltoztatásával simán kompatibilissé tehetnék az említett deszkákat az Intel újgenerációs processzoraival, de erre magunk között szólva egészen kevés a reális esély.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Igen, csak ha nem korlátoznák akkor nem venne senki új cuccot.

válasz erre

szattila

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ezért tértem át AMD Ryzenre és nem bántam meg!

válasz erre

Vidoros

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Na ez durva baszki!

válasz erre

totyak

8 hónapja, 3 hete

Én meg az alaplap gyártókat ekéztem a múltkori hírben, hogy biztosan ők a ludasok, nem az Intel. Mondjuk szerintem ilyen egyértelműen nem lehet azt kimondani, hogy egyik, vagy másik fél a hibás, ez közös megegyezéssel, gazdasági érdekeket szem előtt tartva született döntés.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profilja5t3v3nk3 profiljaLaci721 profiljarDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profiljamarco profiljaMarduk profiljagery1113 profiljaVis Major profiljaHellblade profiljaWarriorAutobot profilja