Gyerekeknek szánt netbook az Asus kínálatában

2009. június 18.
2.3791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A számítástechnikában nagy hírnévnek örvendő Asus a napokban bejelentette, hogy a Disney-vel együttműködve új ultrahordozhatót fog piacra dobni.

Az Asus Disney Netpal névre keresztelt újdonsággal a gyártó a fiatalabb korosztályt célozza meg, és a gép külsejét, valamint a telepített szoftvereket is ehhez mérten alakították ki. A frissen beharangozott gép technikai paraméterei megegyeznek a hagyományos netbookokéval. A gép 248 X 173 X 28,7mm-es méretekkel, valamint alig 1kg-os súllyal büszkélkedhet.

Az új Asus Disney Netpal egy 8,9 inches kijelzővel van felszerelve, ami 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontást támogat, a keretébe pedig egy 0,3M pixeles webkamera lett elhelyezve. A netbook az Intel 1,6GHz-es Atom N270 központi feldolgozójával van ellátva, amit egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2 memóriarendszerrel társítottak. Az adatok tárolásáról egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik, a különböző hálózatok elérését pedig egy 10/100-as LAN kártya, és egy 802.11b/g/n szabványú WiFi biztosítja. A külső részen található egy MMC és SD (SDHC) formátumot kezelő kártyaolvasó, egy D-Sub VGA, három USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az audiorendszer csatlakozói. Az Asus adatai szerint a standard Lithium-Polymer akkumulátor öt óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. A netbookot egy előtelepített Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszerrel szállítja a cég, ami természetesen Disney asztali témával lett ellátva. A telepített szoftverek között megtalálható még a Disney Pix fénykép szerkesztő, a Radio Disney, a Disney Mix média kezelő, valamint néhány gyerekek részére készített játék is, de a kínálatból természetesen nem hiányzik a szülői felügyeleti funkció sem. A gyártó elmondása szerint az Asus Disney Netpal egyelőre csak az Egyesült Államokban fog megjelenni 349$-os áron.

Gyerekeknek szánt netbook az Asus kínálatában - 2. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja