Gyerekeknek készített netbook a PeeWee kínálatában

2010. november 18.
2.4451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen PeeWee PC a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű netbookkal bővítette ki a termékkínálatát.
Advertisement

A frissen beharangozott újdonság PeeWee Pivot 2.0 típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó kifejezetten a gyerekek részére fejlesztette ki. Az új mini noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 266,7 X 193 X 30 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,6 kilogrammos tömeg párosul.

A rendszer a kategóriájánál már megszokott méretű, 10,1 inches szélesvásznú érintőképernyővel van tervezve, ami változattól függően az 1024 X 600-as, vagy az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik, az elforgatható kialakításának köszönhetően pedig a netbook igény esetén használható akár táblagépként is. A kijelző keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera 1,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. A PeeWee Pivot 2.0 az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, a DDR2-es memóriarendszere pedig alapesetben 1GB RAM-ot tartalmaz (2GB-ig bővíthető).

A képi megjelenítésért a processzorba integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 160GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik. A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth adapter garantálja. A gép külső részén található egy SD és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó, egy D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

Az újdonságot alapesetben a Microsoft előtelepített Windows XP Home operációs rendszerével szállítja a cég, de az opciók között szerepel a Linux is. Az energiaellátásról egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátor gondoskodik, ami a hivatalos adatok szerint öt óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új PeeWee Pivot 2.0 már megrendelhető a gyártó honlapjáról 599$-os indulóáron.


Gyerekeknek készített netbook a PeeWee kínálatában - 2. kép

3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 5 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

14 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nem igazán értem, miért kell a gyerekeknek külön célozni laptopot. Jo persze a pénz....
De mint ahogy Totyak is elmondototta a belseje olyan mint egy normál netbook, csak a kinézet a más...

válasz erre

totyak

14 éve, 5 hónapja és 25 napja

A belseje gyakorlatilag, mint egy normál netbook, a külseje meg hát olyan, amilyen. Szerintem konkrétan bénán néz ki, de a kicsiknek úgy látszik ez kell.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profiljaManiac profilja