GT200 - Érkezik az nVidia csodafegyvere

2008. május 12.
1.7371
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Előreláthatólag nyáron érkezik meg az nVidia új modellje, a GT200-as, amelytől azt remélheti a gyártó, hogy mind teljesítményét, mind pedig népszerűségét tekintve felülmúlja majd a rivális ATI év végén érkező felső kategóriás kártyáit, amely az R7xx szériától várja a megváltást.

Előzetes esélylatolgatásba nehéz lenne belemenni, annyi azonban biztos, hogy ölre megy majd egymással a két gyártó, és kiélezett küzdelmet hozhat az idei év vége a grafikus kártyák piacán.

Újabb információk kaptak szárnyra a GT200-as VGA kártya kapcsán. Annyi bizonyosnak látszik, hogy a viszonylag nagy méretű kártyán egyetlen processzor, valamint 512 bites szabványú memóriapanel foglal majd helyet. A kártyán található chip dual slot hűtőt kap, hiszen a fejlett energiagazdálkodási szabvány ellenére is gyaníthatóan sok hőt termel majd, a komoly hőleadás pedig komoly teljesítményt sejtet, könnyen lehet tehát, hogy a GT200 lesz az idei év sztárja, ehhez azonban még az ATI-nak is legy egy-két szava az új modelljei révén.

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

512 bites? Kiváncsi vagyok, melyik grafikus kártyáról van szó.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja