Gorbacsov Gates-től kér kegyelmet a szoftverkalóz tanárnak

2007. február 07.
2.0541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A napokban Mihail Gorbacsov nyílt levélben fordult Bill Gates-hez, és kérte őt, hogy gyakoroljon kegyelmet egy orosz tanárral szemben, akit szoftverkalózkodással vádolnak.

A Szovjetunió valamikori elnöke szívügyének érzi Alexander Ponosow, egy uráli kis faluban élő tanárnak az ügyét, aki illegális Microsoft-szoftvereket telepített fel az iskolai számítógépekre, s tette miatt felelősségre akarják vonni a hatóságok. Ha a bíróság bűnösnek találja a tanárt, akkor az is elképzelhető, hogy egy szibériai fogolytáborba internálják őt, hogy ott töltse le büntetését.

Gorbacsov azonban védőszárnyai alá vette Ponosowot, s nyílt levélben kérte Bill Gates-et, hogy ezúttal hunyjanak szemet az ügy felett. A békenóbeldíjas ex-elnök kifejtette, hogy tiszteli a Microsoft programozók munkáját, és ő is egyetért a szoftverkalózkodás visszaszorítását célzó törekvésekkel, azonban jelen esetben mégsem volna célszerű elítélni egy olyan személyt, aki feláldozta életét az oktatás oltárán és még csak tisztában sem volt tette súlyosságával.

Időközben a redmondi konszern képviselői is nyilvánosságra hozták az üggyel kapcsolatos állásfoglalásukat, és kijelentették, hogy nem akarják befolyásolni az orosz hatóságokat döntésükben, ám bíznak abban, hogy a bíróság tisztességes ítéletet hoz majd.
1 hozzászólás

Vendég

18 éve, 7 hónapja és 25 napja

szibéria fogolytábor LOL
én úgy tudtam az már a múlt
nem is szólva, hogy pont oroszországban nagy divat a kalózkodás... érdekes ellentét

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaDav2377 profilja