Google látogatókra specializálódott vírusterjesztő oldal

2005. április 28.
1.5881
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Google.com begépelésénél vétett hibára épít egy új vírusterjesztő hálózat, a megnyíló oldal számos trójai típusú vírust és kémprogramot próbál meg rászabadítani a gépre.

Az F-Secure szakértői szerint a Googkle.com azt használja ki, hogy a sietősen beírt címben a felhasználó az "l" betű melletti "k" betűt is könnyen megnyomhatja, így észrevétlenül, de saját hibájából kerül a fertőző oldalra. A Google korábban komolyan foglalkozott a hasonló kérdésekkel.

Egy másik gyakori szövegbeviteli hibát orvosoltak is, megvásárolták a három "o"-s Gooogle.com-ot is, aminek lehívása esetén a felhasználó észre sem veszi tévedését, mivel automatikusan a helyes domainre irányítják át böngészőjét. Az ilyen védekezésnek természetesen van határa, villámkezű internetezők által beütött négy "o"-s Goooogle.com már a Usseek.com-ra visz, mely online kaszinókat reklámozó pop-up reklámokkal bombázza a látogatót. A veszélyes Googkle.com is ezt a technikát követi, azzal a különbséggel, hogy reklámjai vírusterjesztő helyek linkjei. Az eset azért különleges, mert bár már eddig is ismert volt, hogy akár vállalkozások létét is lehet finanszírozni félregépelt címekből, illetve ilyen domainek fenntartásából, ám eddig nem volt ismert ilyen fertőző oldal létrehozása. A múlt hasonló botrányai közül az egyik legemlékezetesebb a Whitehouse.com, mely pornográf oldal volt, szemben az USA elnökének hivatalát képviselő Whitehouse.gov-al.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja