'Google gyilkost' fejleszt Európa

2006. január 18.
1.5191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Európai összefogásban készül a Quaero nevű kereső, elsősorban a multimédiás tartalmak terén lenne erős, és nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a Google és a Yahoo forgalmának elhalászását.

A projekt fontos lépés lehetne Európa IT helyzetének megerősítésére is, nem csoda, hogy politikai támogatást is élvez, legutóbb Jacques Chirac francia elnök említette fel 2006-os tervei között. Az iparági támogatók közül kiemelkedik a francia Thomson, ám egyelőre további információkat nem adnak ki a sajtónak, a cég elnöke, Frank Dangeard is teljes blokádot hirdetett.

Egyes elemzők szerint egy egészen komplex vállalkozásról van szó, mely többek között videóanyagokat is ,megkeresne, a szöveges találatokat pedig alapszinten megkísérelné lefordítani. A fejlesztők között német egyetemi szakemberek is megtalálhatók, így sokan az Airbus és az amerikai Boing versenyéhez hasonlítják a helyzetet. A Quaero azonban alapvető változásokat hozhat az internetre, mivel egyes hírek szerint weboldalakba beépíthető alapmegoldásokat is tartalmazhat a projekt, melynek kimondott célja, hogy biztosítsa az európai polgárok hozzáférését saját kulturális és szellemi örökségükhöz.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profilja