Google Chrome: már Linux és Mac OS-en is

2008. szeptember 26.
2.2171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A google, az egyik legnépszerűbb kereső a világon, friss felmérések szerint elég nagy részt vágott ki magának a böngészőpiac bizonyos tortájából.

Bár a Firefox és az Explorer nem kerültek veszélybe mégis komoly fejtörést okozott nekik a szinte semmiből előbukkant böngésző. A google háza táján is egyre nagyobb a nyüzsgölődés, ugyanis a nevet sikerült hivatalosan is márkává előléptetni, köszönhető ez elsődlegesen a google telefonnak, amely szintén a napokban debütált.

Visszatérve a böngészőre, mint a hír címe is elárulja, már nem csak a windows fanatikusok használhatják. Újabb szeleteket kivágva magának a süteményből a google átszabta a böngészőt Linux és Mac OS alá is. Várva azt, hogy a felhasználók aránya is nőni fog ezzel. Apró bökkenő azonban, hogy az említett két operációs rendszeren a böngésző nem hozza azt a teljesítményt, mint windows-on. Gyakran képes lefagyni, lassabb is, mint ablakos társa és rengeteg más apróság is kikerült belőle, amik pont, hogy a Chrome előnyére váltak. Így annyi, mintha nem is lenne sajnos, de reméljük sikerül ezeket a hibákat hamar orvosolni...
2 hozzászólás

marco

11 éve, 11 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
Mivel a linuxos változatok nem végleges verziók ezért természetesen MÉG nem hozzák az elvárt szintet. A cikk vége így elég félrevezető.
Egyáltalán nem félrevezető. Egy közel egy éves hírről van szó, és még most is hasonló a helyzet. Windózon is volt beta állapotú a chrome, és ott szépen muzsikált. Én közel hat éve csak Linuxot használok (évek óta Ubuntut - egy gép van, amin Windóz fut, hisz egy szerkesztőségben ilyen is kell), tehát nem ezért ez a meglátásom.

Egyszerűen ez tény. Még most sem olyan klassz a Linuxos Chrome, bármennyire is fájó pont ez nekünk, Linuxosoknak.

válasz erre

Vendég

11 éve, 11 hónapja és 17 napja

Mivel a linuxos változatok nem végleges verziók ezért természetesen MÉG nem hozzák az elvárt szintet. A cikk vége így elég félrevezető.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Totosama profiljaNeurotic profiljagery1113 profiljaDav2377 profilja