Good Old Games: A hétvége a Realms of Arkania sorozaté

2009. december 12.
1.9351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A menetrendszerűen érkező hétvégi árzuhanások között ezúttal is sikerült rálelnünk egy gyöngyszemre, amelyet valószínűleg csak kevesek fognak igazán értékelni.

A régebbi alkotásokat felvonultató Good Old Games portál rendszeres vendége a Hírblocknak, a legfrissebb akciójuk fölött sem vagyunk képesek szemet hunyni, ugyanis a 90-es évek egyik remek szerepjáték-trilógiáját a Realms of Arkaniát tették be az olcsóság kosárba. A széria a német származású papír alapú rendszeren, a Das Schwarze Augén (angolul The Dark Eye) alapszik, amely annak ellenére, hogy bizonyos körökben nagy népszerűségnek örvend, mégis kevés videojátékot tudott megihletni.

Az első Realms of Arkania, a Blade of Destiny 1993-ban indult világhódító útjára, a folytatás Star Trail alcímmel egy évvel később követte, majd pár esztendőnyi szünet után, 1997-ben érkezett a záró epizód, a Shadows Over Riva. A Northlands trilógia néven is ismert produktumokon a 2001. óta inaktív német Attic Entertainment Software melózott, a kiadói székben pedig többek között a legendás, sajnálatos módon megszűnt Sir-Tech (Wizardry, Jagged Alliance) ücsörgött. Az évszámokból jól látszik, hogy korszerű grafikára nem számíthatunk, ha beszerezzük a Realms of Arkania részeket, ám feledhetetlen játékélményre igen. A kalandozások első személyű szemszögből zajlanak, ám a harcok során a kamera átvált izometrikus nézetre, és körökre osztott rendszerben kell megbirkóznunk a szörnyekkel.

A Realms of Arkania 1 és 2 egy csomagban érhető el a hétvége során 4,49 dollárért, míg a 3. felvonás szintén ennyibe kerül magában. Mindezért cserébe a szokásos extrákat kapjuk: Windows XP és Vista kompatibilitást, valamint DRM-mentességet. És nem mellékesen pár remek játékot.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljaManiac profiljamarco profilja