Gmail: újfajta e-mail szolgáltatás a Google-on

2004. április 02.
1.6411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világ legnépszerűbb internetes keresőoldalán hamarosan újfajta ingyenes e-mail szolgáltatást vehetnek igénybe a felhasználók.

A Gmail elnevezésű alkalmazás a Hotmail és a Yahoo fő riválisának posztjára pályázik. A Google állítása szerint a Gmail automatikusan témák szerint elrendezi majd az elektronikus leveleket és egyúttal leveszi a felhasználók válláról a kéretlen üzenetek törlésének terhét. Az egymáshoz témájukban/küldőjük révén kapcsolódó levelek például a teljes időrendtől függetlenül, párbeszédszerűen fognak megjelenni.

A szolgáltató azt is ígéri, hogy versenytársainál jóval hatékonyabb spamszűrést fog alkalmazni a Gmail-nél. Ezen felül a cég 1 gigabájt tárolóhelyet ajánl fel minden egyes postafiókhoz, ami 500 000 oldalnyi szövegnek felel meg és sokszorosa a rivális Yahoo és Microsoft Hotmail által biztosítottnak. A szolgáltatás jelenleg még tesztelés alatt áll, indulásának pontos időpontjáról egyelőre nem közöltek információt. A Gmail ingyenesen igénybe vehető lesz.

A Google a Yahoo közelmúltbeli technológiai függetlenedése ellenére még mindig messze a legnépszerűbb keresőszolgáltatás a világon. A jelenleg magánkézben lévő vállalat még az idén megjelenik a tőzsdén, ahol összértékét ma mintegy 25 milliárd dollárra becsülik. A Google webindexe mostanra több mint 6 milliárd helyet tartalmaz, amelynek egyharmada kép. A cég nemrég jelentette be, hogy még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni képi adatbázisának bővítésére.

Kapcsolódó linkek:
Gmail site
1 hozzászólás

Kekmedve

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Gmailmosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja