GDC 2009: Zeebo, a legújabb konzol masina, kizárólag letölthető játékokkal

2009. március 24.
2.9151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Egy újabb konzol érkezik azon játékosok szívét meghódítani, akiknek vagy anyagi lehetőségeik nem adottak egy hi-end masina megvásárlásához, vagy egész egyszerűen csak egy olyan régióban éldegélnek, amelyet a nagyok nem, vagy csak minimális szinten támogatnak.

A Game Developers Conference-n bejelentett Zeebo nem rendelkezik lemezmeghatóval és az ereje sem képes vetekedni a mai konzolokéval, viszont olcsó és teljes mértékben a digitális disztribúció lesz a köldökzsinórja.

Illetve zsinór sem lesz, a Zeebo 3G, vagy Edge hálózaton keresztül lesz képes magába szippantani a letöltendő játékokat. A hardver tudása valahol a PSone és a PlayStation 2 között totyog, pontos paraméterekkel lejjebb untatunk halálra mindenkit. A Zeebo áprilisban áll pályára, először Brazíliában, az árcédulára pedig 200 lesz írva, méghozzá Dollár.

A későbbiekben újabb régiókba is ellátogat a különös jövevény, köztük lesz India, Kína és Kelet-Európa is. A masina a Tectoy és a Qualcomm közös produkciója, így egyben a világ első brazil tervezésű videojáték berendezése, amelyet a Zeebo Inc. fog licenszelni és piacra dobni a világ más tájain.

A lehívott játékokat flash memórián fogja őrizgetni, mivel lemezmeghajtója nincs, kizárólag letölthető produktumokkal lesz táplálható. A Zeebo négy, előre installált szoftverrel kerül a polcokra, egy további pedig ingyenesen lesz leszipkázható. Kik fogják szoftverekkel támogatni? A Capcom, az EA Mobile, a Namco Networks, a PopCap Games és a THQ máris mögé álltak.

Miért pont mobil hálózatokon keresztül kommunikál majd a kiszolgáló szerverekkel? A válasz egyszerű, a megcélzott régiókban kiforrottabb, sőt több esetben egyenesen olcsóbb is a mobiltelefonos adatátvitel, mint a széles sávú internetszolgáltatás, nyilatkozta John Rizzo, a Zeebo CEO-ja. A technikai paraméterekből további okosságok is leszűrhetők. Íme. Mi nem nagyon fogunk látni ilyen masinát, az már szinte biztos.

* ARM11 / QDSP-5 running at 528Mhz
* Qualcomm Adreno 130 Graphics Core
* 1 GByte NAND Flash
* 160 MB RAM, 128 MBytes DDR SDRAM + 32Mbyte stacked DDR SDRAM in MSM7201A
* VGA (640 x 480) - 4:3 aspect ratio
* 3G (scaling back to 2.5G or 2G where necessary)
* 3 USB ports 2.0 Standard A (for accessories)
* SD Card Slot / Interface
* Interface: USB HID
* Power: AC adapter 5V 3A
* Consumption: 15 W max.
* Graphics: 4 million triangles / second
* Audio: 8 channels simultaneous MP3, ADPCM, MIDI
* Resolution: 640x480
* Size: W x D x H - 157 x 215.4 x 44 mm
* Weight: 1.3kg
* Sensitivity: <- 106 dBm (in UMTS)

A játékkínálat egyelőre szűkös lesz, de annál nagyobb nevek sorakoznak fel, úgy mint Sonic Adventure, FIFA 09, Need for Speed Carbon, Prey, Crash Nitro Kart, vagy Quake. A projektnek már hivatalos website-ja is elérhető, nézzetek körül I T T a további információkért.
1 hozzászólás

Raiden

16 éve, 4 hónapja és 12 napja

Hát nem tudom,nekem megvan a Prey,és nehezen tudom elképzelni egy ilyen masinán..nyelvnyújtó smiley
Szerintem nem olcsó,a tudásához képest,akkor inkább már a Sega Dreamcast-ot választanám,még az is combosabb..röhögő smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
GDC 2009

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja