Gates nem tervezi hordozható Xbox megjelentetését

2005. május 13.
1.7971
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bill Gates egy interjúban kijelentette, hogy a vállalat a Sonytól eltérően nem tervezi saját játékkonzoljának hordozható formában történő megjelentetését.

A Microsoft háza táján egyre inkább reflektorfénybe kerül a napokban megjelenő új Xbox, mivel ez a részleg egyelőre kétes eredményeket produkált, ám könnyen a jövő egyik fontos bevételi forrásává válhat. A helyzetet tovább fokozza, hogy a Sony is saját PlayStation konzoljának megjelentetésére készül.

A konzolok piaca ma már a filmforgalmazással vetekszik, és meghaladja az évi 20 millió dolláros forgalmat. A legfontosabb azonban a vásárlói szokások átformálása, és az ilyen eszközök szerepe a digitális otthonban.

Az új Xbox egyik legfontosabb, már most tudható újítása például az lesz, hogy képes lesz a megszokott 600x400-as televíziós felbontás helyett a HDTV által megkövetelt 1280x720-as értéket is teljesíteni. Ez a jelentősen megnövelt grafikai teljesítmény mellett azt is jelenti, hogy a HDTV jelentős lendületet kap. A Microsoft tehát a hordozhatóság helyett inkább a HDTV felé mozdul el, olyannyira, hogy a Samsunggal együtt Xbox-HDTV csomagokat árul, alacsonyabb áron. Az ilyen tv-k a játékosok számára kedvező 12 ms-os alacsony válaszidejű LCD panelekkel készülnek.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások