Gates megtartotta szokásos Comdexes beszédét

2003. november 18.
1.3841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Bill Gates, a Microsoft elnöke vasárnap megtartotta szokásos éves Comdexes előadását, melynek keretein belül új szoftverekről, technológiákról, spam elleni megoldásokról, illetve Gates vízióiról informálódhatott a korábbi években regisztráltnál jelentősen kisebb hallgatóság.

Gates elmondta, hogy bár a számítógépes iparág nagyon komoly kihívások előtt áll, a számítástechnika a jövőben várhatóan minden korábbinál kevesebb problémát és fejtörést, ezzel párhuzamosan pedig sokkal több pozitív élményt nyújt majd a felhasználók számára.

A redmondi székhelyű mamutvállalat első embere a húsz évvel ezelőtti első Comdexes előadásán használt prezentációjának néhány slide-jával kezdte idei előadását, mely slide-ok meglepetésektől mentes, könnyen használható, egyszerű felhasználói felületű szoftverekről szóltak. Gates szerint a Microsoftnak ma is olyan szoftverekre kell fókuszálnia, mint húsz esztendővel ezelőtt.

Az előadás közben Gates bemutatta vadonatúj SPOT (Smart Personal Object Technology) karóráját, melynek segítségével rádiós vezeték nélküli technológiák segítségével lényegében bárhol és bármikor begyűjthetők a legfrissebb internetes információk, időjárás jelentések, közlekedési helyzetképek, vagy éppen tőzsdei adatok. A Microsoft elnöke elismerte, hogy a SPOT eszközök tesztelési fázisa a korábban tervezettnél hosszabb ideig tart, ennek következtében az első SPOT termékek csak valamikor a jövő esztendőben jelenhetnek meg a kereskedelmi forgalomban.

Gates említést tett az új generációs hordozható számítógépek, vagyis a Tablet PC-k legújabb operációs rendszeréről, a Windows XP Tablet PC Edition 2004-ről, mely szoftver végleges verziója a jövő év közepére készül el, és a jelenlegi Tablet PC felhasználók ingyenesen juthatnak majd hozzá. Elődjéhez képest a szoftver számos újítást tartalmaz, melyek közül talán a továbbfejlesztett kézírásfelismerési technológia a legfontosabb.

Gates előadásában ezenkívül arról is lehetett hallani, hogy a Microsoft a jövőben mindent meg kíván tenni a kéretlen elektronikus levelek, a spamek visszaszorítása érdekében, így például említést kell tennünk arról, hogy az Outlook 2003, az Exchange, illetve a Hotmail számos új antispam megoldással lesz felvértezve.

Kapcsolódó linkek:
Comdex site
Microsoft Corporation
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ez a jó szokása még mindig megvan Xröhögő smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Neo1989 profiljamarco profiljamarco profilja