Gamerek segítenek egy gyermekotthon lakóinak, segítsünk mi is!

2018. december 05.
9.0951
Maniac profilja, adatai
Maniac
Rendhagyó kezdeményezést indított a GamerZone közössége annak érdekében, hogy megszépítsék egy kicsit néhány olyan gyermek karácsonyát, akik nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy családban tölthetik az ünnepeket.

A közösség most arra kéri a többi gamert, hogy amennyiben van otthon jó állapotú, még használható, de már felesleges játékkonzol (főként PS3, PS4, Xbox 360 és Xbox One), kapcsolódó kiegészítő (kontrollerek, Kinect szenzor, PS Move), játékszoftver, esetleg PC, laptop, TV, egér vagy billentyűzet, akkor vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel, és jelezzék felajánlási szándékukat.

Az adományok eljuttatása több formában történhet - akár postai úton is -, a szervezők pedig vállalják, hogy az esetről szóló összefoglaló cikkben feltüntetik az összes adakozó nevét. Az adománygyűjtő akció révén összegyűlő minden felajánlás a pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban megtalálható Gyermekek átmeneti otthona számára lesz eljuttatva, hogy idén nekik is szebb lehessen a karácsony.
7 hozzászólás

Patrik94

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nagyon szép kezdeményezés! Köszi a szervezőknek, GC-nek meg hogy megosztotta velünk. Nekem van pár játékom amit már biztosan nem fogok pörgetni, simán bedobom a közösbe!

válasz erre

nortak

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Sziasztok!

Takács Norbert vagyok a Gamerzone közösségtől, az adománygyűjtés szervezője. Először is szeretném NAGYON megköszönni, hogy a GameChannel támogatásával segíti a munkánkat.

Másodsorban szeretnék válaszolni a lenti kommentekre:
- A személyes átadáson természetesen minden adakozó részt vehet. Sőt szerintem a gyerekek is örülnének neki, ha személyesen megismerhetnék azokat az embereket, akinek a jóvoltából idén kerül ajándék a karácsonyfa alá! Aki szeretne részt venni, az dobjon nekünk egy üzenetet, és segítünk összehozni a dolgot!

- Ezt az elgondolást erősíti az is, hogy kérünk minden adakozót, hogy névvel - és ha lehet egy rövid karácsonyi üzenettel - ellátva juttassa el hozzánk a csomagját. Sokkal személyesebb lesz tőle az ajándék.

- Másrészről így biztosítjuk, hogy mindenki csomagja megérkezik az otthonba. Az oldalunkon minden adakozó neve szerepelni fog - amennyiben ennek ellenkezőjét külön nem kéri.

- A Laptopszalon valóban foglalkozik használt dolgokkal is. Jelen pillanatban is rakják össze az általuk felajánlott csomagokat. Ezt nem akartuk kiírni az oldalunkra nehogy PR érzése legyen a kezdeményezésnek.

- Mint partnerek vesznek részt az adományok gyűjtésében, így egy adakozót sem terhel postaköltség. Karácsony előtti utolsó héten fogjuk megkapni a boltoktól az összes beérkező csomagot.

- A gyermekotthon vezetőit és dolgozóit személyesen ismerem. Szívvel-lélekkel a gyerekekért dolgoznak minden nap. Egyébként a gyűjtést szeretnénk a jövőben rendszeressé tenni más gyermekotthonokat is bevonva az ország egész területén. Erre is várunk javaslatokat.

- A játékok válogatását mi végezzük, illetve a laptopszalonosok. A gyűjtés oldalán külön kiemelve jelezzük, hogy csakis gyerekeknek szóló játékokat fogadunk el. Sport, autós, ügyességi játék stb. Más felajánlásokat vissza kell utasítanunk (horror, véres, lövöldözős játékok stb).

- Sok mindenre van szüksége egy ilyen otthonnak. Szerencsére rengeteg szervezet egész évben keményen dolgozik, hogy ezeket a szükségleteket enyhítse. Mi, mint játékosok a mi részünket szeretnénk kivenni ebből. Aki a fenti dolgokon kívül mást szeretne felajánlani, arra is van mód. Segítünk kapcsolati lépni ezekkel a szervezetekkel!

Még egyszer mindenkinek nagyon köszönjük előre is a felajánlásokat és a támogatásotokat! Úgy gondolom így mindenkinek kicsit szebb lesz a karácsonya.

válasz erre

WarriorAutobot

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez egy nagyon jó kezdeményezés, de egyet értek Hellblade és totyak hozzászólásával is.
Mert előfordulhat hogy a köztes személyek esetleg átnézik a dolgokat és ami megtetszik nekik az lehet már nem halad tovább.
De lehet azért mert nekem is van egy "köcsög negatív magyar" oldalam (amitől szeretnék szabadulni mert szerintem ***** gáz).
De örülnék ha nem lenne igazam.

válasz erre

totyak

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hellblade írta:
Hát,Én inkább azt javaslom hogy ha valakinek van valamilye,inkább személyesen adja át a gyerekeknek..
Mert így ebben a formában először megkapják a
Laptopszalonosok,(akik egyébként használt cuccokkal is foglalkoznak)aztán abból kiszállítanak a gyerekotthonba,ahol a szociális munkások,nevelők,egyéb segítő személyzet kiválogatása UTÁN(!) kapnak valamit a rászoruló gyerekek..

Én azt mondom,keressetek rá módot,és adjátok oda személyesen a rászorulóknak szánt adományt.
És így azt is láthatjátok,ahogy örülnek neki!
Most jól értem, hogy te azt feltételezed, hogy ezek az adományok kézen-közön eltűnnek és a gyerekekhez alig jut valami jó dolog?

Ha jól értem, akkor ezt a gondolatmenetet elég negatívnak tartom. Volt valami rossz tapasztalatod, vagy ez csak ilyen magyar berögződés, hogy mindenki lop?

Attól, hogy a TV-ben néha hallani ilyesmit, attól még ne általánosíts.

Nem vitát akarok, abból elég volt, csak szemet szúrt a hozzászólásod.

válasz erre

Hentes

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Szép dolog ez, bár nem biztos hogy erre lenne elsősorban szükségük.

válasz erre

Ronalddo

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ez jófejség!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 hónapja, 1 hete és 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profiljagery1113 profiljaiPet profiljaPajti24 profiljawazko profilja