Gabe Newell megijedt az Apple-től

2013. január 31.
2.4771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Gabe Newell, avagy a Valve atyaúristene nemrégiben egy kisebb előadást tartott a Texasi Egyetemen, amelynek középpontjában a konzolpiac jelenlegi helyzete állt.

Mivel a Valve a Steambox segítségével a jövőben szintén be szeretne szállni ebbe a bizniszbe, ezért mi sem természetesebb annál, minthogy felkészültek a témában, sőt mi több, határozott ellenségképük is van, méghozzá megdöbbentő, de éppen az Apple képében.

Gabe szerint a cég ugyanis olyan elképesztő piaci tőkére és befolyásra tett szert a múltban, hogy szinte biztosan megpróbálnak majd valamilyen formában betörni az otthoni konzolok világába is, ami minden bizonnyal olyan sikeres lenne, hogy még a legnagyobb gyártóknak is csak apró morzsák jutnának.

Newell elmondása szerint ezért az elsődleges cél, hogy a többi konzolgyártóval összefogva kiszorítsák a piacról az Apple-t, máskülönben sem a Steambox, sem az újgenerációs konzolok nem fognak tudni labdába rúgni. A nyilatkozat során egyetlen kérdés maradt tisztázatlanul: Mit szólnak ehhez a hardcore játékosok?
4 hozzászólás

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 14 napja

Valószínűleg azért nyilatkozik így GN, hogy nyomást próbáljon gyakorolni a két nagy konzolgyártóra. Ez olyan ultimátumféle.

válasz erre

Lac

12 éve, 1 hónapja és 15 napja

A kemény mag számára a továbbiakban is a Microsoft és a Sony gépei fogják jelenteni a "konzolt", míg a casual gamerek igényeit a Nintendo, és esetleg az Apple.
Newell félelme jogos, hiszen új szereplők lennének ők is a piacon, szóval meg kell küzdeniük vagy a HC gamerek kegyeiért, vagy az alkalmi játékosok szavazataiért. Fontos azonban, hogyha minden igaz, akkor a Steam Box nem egy "egységes" konzol lesz, mint amilyen most a PS, vagy az Xbox, hanem egy több kiszerelésben érkező, előre összeállított, TV-s játékra kiélezett PC. Mivel eltérőek a konzolok, így elméleti síkon minden igényt le tudna fedni a Steam Box, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem lehet minden szegmens igényeit kielégíteni, így könnyen megeshet az, hogy Newellék a közé a bizonyos két szék közé esnek.

Személyes véleményem szerint valóban az Apple-től kell félnie a Steamnek, mivel van egy olyan sanda gyanúm, hogy eleinte főleg a casual vonalat céloznák meg, egy "nagy" játékot ugyanis szimplán több idő összehozni, nem beszélve arról, hogy a készítőknek ki kell ismernie először a gépet. Ilyen téren tehát jogos Newell félelme, de szerintem eltúlzott a Microsoftra és Sonyra is rávetített veszély.

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 15 napja

Jobb előre félni mint megijedni. Jól gondolkodik a srác.

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 15 napja

Az kemény.mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja