Fülünkkel azonosítana a NEC

2016. március 11.
3.4301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A NEC, vagy Nippon Electric Company itthon nem éppen a legismertebb márka, ugyanakkor már az 1890-es évek végétől létezik és rengeteg szektorban van jelen, melyek közül akadnak ipari és általános felhasználásra szánt termékek is.

Mindemellett számos japán társukhoz hasonlóan az új technológiák kutatásában is élenjárók, nemrég pedig egy igen érdekes azonosítási megoldással álltak elő. Manapság az ujjlenyomat-olvasók a legnépszerűbbek, de hallottunk már olyan eszközökről is, melyek a szemet vizsgálják, a NEC pedig a fülünket használná.

Kifejlesztettek ugyanis egy apró fülhallgatót, mely a fülkagylóból érkező akusztika alapján azonosítana. A technológia azt használná ki, hogy minden embernek egyedi a hallójárata, így annak az akusztikája is egyedi. A fejlesztéssel még nem végeztek, az előrejelzések alapján 2018-ban szeretnék a közönség elé tárni a kész megoldást.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

2 éve, 4 hónapja és 20 napja

sarakrael írta:
Hát azért ez egy elég NECces technológia.
Haha
Ezt a poént első nap eljátszottam ezt a poént a munkahelyemen.
Ott egy NEC márkájú projektor van.

válasz erre

totyak

2 éve, 4 hónapja és 20 napja

kpal írta:
Forma 1-be mindenkinek egyedileg készül füles .
Itt azért nem erről van szó. F1-ben a fülükről vesznek mintát és olyan formájúra öntik a fülest, hogy tökéletesen és kényelmesen illeszkedjen a fülkagylóba. Ott nincs szó egyedi azonosításról. Igazából nem is egészen értem a technológia lényegét. A füles hozzá lenne párosítva egy készülékhez az egyedi fülkagyló által és csak a gazdája tudná feloldani a kütyüt, kvázi a fülével?

válasz erre

kpal

2 éve, 4 hónapja és 20 napja

Forma 1-be mindenkinek egyedileg készül füles .

válasz erre

sarakrael

2 éve, 4 hónapja és 20 napja

Hát azért ez egy elég NECces technológia.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

DNS profiljamovi profiljagery1113 profiljaHellblade profiljamarco profiljagokuvsvegita profiljaSunyi78 profiljaManiac profiljaMarduk profiljaReichert Viktor profiljarDAVE profilja