Fujitsu: mostantól egységesen Lifebook névvel a laptopok

2010. május 05.
2.1471
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Fujitsu Technology Solutions Kft.

először mutatta be a magyar piacon bevezetésre kerülő egységesített Lifebook portfólióját. A japán gyártó tervei és célja az, hogy az innovatív megoldásokkal megspékelt Lifebook noteszgép sorozattal meghonosítja a prémium kategóriában megszokott csúcsminőséget és szolgáltatásokat a középkategóriában, miközben az utóbbi árérzékenységét is próbálja figyelembe venni. Az új sorozat piacra lépésével megszűnik a Fujitsu Siemens Computers és a Fujitsu termékek kínálatának párhuzamossága. Ezentúl csak az egységes Fujitsu Lifebook portfólió lesz hozzáférhető, elbúcsúzik az Amilo és hamarosan az Esprimo Mobile márkanév is. "Az új portfolióhoz tartozó mobil PC-kkel a Fujitsu a tudatos magyar vásárlóknak kínál kimagasló minőséget megfizethető áron, a prémium kategóriában pedig piaci pozícióinak jelentős erősítését célozza meg" - mondta sajtótájékoztatón Poros Gábor, a Fujitsu Technology Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

Hangsúlyozta, hogy az új notebook sorozat szervesen illeszkedik ahhoz a fejlesztési koncepcióhoz, amellyel a vállalat a dinamikus adatközponti infrastruktúrákat és azok egyszerű kezelhetőségét és elérését fejleszti. A budapesti Lexus szalonban megrendezett eseményen az ügyvezető kiemelte a Fujitsu elkötelezettségét a környezetkímélő, energia-hatékony technológiák iránt, mely az informatikában éppoly fontos, mint az autóiparban. Ezt alátámasztotta a helyszínen bemutatott, a "Green Technology" szellemében fejlesztett és gyártott 9 noteszgéppel, amelyek között egy világújdonságot: az első és egyetlen 13,3" forgatható kijelzős T900-ast és a különleges, mozgó alkatrész nélkül épített, víz- és ütésálló Teampad 700-at ismertetett.

A Lifebook sorozat minden tagját egységesen Japánban fejlesztik. Az általános és a professzionális noteszgépek is egységesen 3 év garanciával kerülnek hazánkban forgalomba, ráadásul a professzionális készülékekhez további két év garanciaidő-hosszabbítás vásárolható, ezáltal ezekre a modellekre akár 5 év teljeskörű garanciát biztosít a gyártó. A noteszgépek alkalmasak mobil szélessáv beépítésére és megtalálható bennük az Anti Theft Protection biztonsági rendszer előkészítése. A bemutatott Lifebook modellek majd mindegyike Intel Capella platformon 64-bites Windows 7 operációs rendszerrel működik, azonban a Linux futtatására is fel vannak készítve. A gépekben Intel i7, i5, i3 processzorok kaptak helyet.

A Lifebook T sorozat kijelzője két irányban forgatható. Széles látókörű, kiemelkedő fényerejű LED kijelzője érzékeli a külső fényt és így segíti elő a szabadban történő munkavégzést. Szinte határtalan teljesítményét az Intel vPro-technológás i7, illetve i5 processzorai biztosítják. Súlya mindössze 1,8 kilogramm.

A Lifebook E780 kimagasló teljesítményt nyújt Intel i7/i5/i3 processzoraival, 15,6" kijelzője választható HD, vagy HD+ felbontásban. A noteszgép moduláris felépítése lehetővé teszi második akkumulátor elhelyezését, amivel az üzemidő extrém hosszúságúra, akár 18 órára növelhető.

A Lifebook S széria azoknak kínál megoldást, akik a könnyű súly mellett előtérbe helyezik a biztonságot és menedzselhetőséget. Az S710-és és az S760-as egyaránt felkínálja az Intel vPro-technológia lehetőségét. Használójának adatait és tartalmait az illetéktelen kíváncsi szemek elől ujjlenyomat-olvasó védi. Az S760 masszív magnézium házban is elérhető.

Fujitsu: mostantól egységesen Lifebook névvel a laptopok - 2. kép

A Lifebook P770 csúcsminőséget nyújt kis, kiválóan látható képet adó 12,1" méretű kijelzőjével és minden létező lehetőséget megad a mobil munkavégzéshez. Ehhez beépített Wlan-n, Bluetooth, beágyazott 3G és webkamera áll rendelkezésre. A mindössze 1,4 kg súlyú noteszgép akár 8 óráig használható külső táp nélkül, mivel alacsony fogyasztású nagyteljesítményű Intel i7 processzorral és kisebb fogyasztású SSD-vel építik.

Üzleti és lakossági felhasználásra egyaránt alkalmas a P sorozat másik tagja, a Lifebook P3110-es. Az elegáns és ultravékony noteszgép a stílus és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát testesíti meg. A munkavégzés kényelméhez mindössze 1,6 kg-os súlya is hozzájárul. A 11,6 hüvelykes LED kijelző mind a normál látómezőhöz, mind pedig az eredeti DVD-formátum megjelenítéséhez ideális. Környezetbarát komponensekből készült, ultra-kisfeszültségű Intel processzorral dolgozik. A mintegy hat órás teljes akku-üzemidő maximális kényelmet nyújt az elektromos hálózathoz korlátozottan hozzáférő, sokat utazó felhasználók számára.

Fujitsu: mostantól egységesen Lifebook névvel a laptopok - 3. kép

A Lifebook NH570 a multimédiás alkalmazásokban nyújt kiemelkedő teljesítményt. A 18" HD+ TFT-kijelző, valamint a beépített Bluray-író tökéletes vizuális élményt ad. Az ilyen alkalmazásoknál elengedhetetlen HDMI, Bluetooth és n-szabványú WLAN egyaránt az N sorozat sajátja.

A Teampad 700-as az egészségügyben, a kereskedelemben, a biztosító társaságoknál és a szolgáltató vállalatoknál változó helyszíneken dolgozó szakemberek ideális munkaeszköze . Az egy kilogrammnál könnyebb érintőképernyős eszköz a legnagyobb kihívást jelentő környezetben is biztonsággal használható, hiszen mozgó alkatrész híján ellenáll az ütésnek és nem zavarja működését az sem, ha víz éri. A folyamatos munkavégzést a beépített Bluetooth, Wlan és az akár 6 órás akkumulátor-üzemidő garantálja.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja