Független cég lesz az Activison Blizzard

2013. július 26.
1.8061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Újabb mérföldkőhöz ért a Bobby Kotick által vezetett Activision Blizzard, ugyanis kivásárolják magukat a Vivendi tulajdonából, így független cégként folytathatják a munkájukat.

A Vivendi egy francia multinacionális média-és távközlési cég. Foglalkoznak mindennel zenével, televíziós szolgáltatással, filmekkel, könyvkiadással, távközléssel, internettel és videojátékokkal.

2007 decemberében, az akkor még Vivendi Games néven működő cég egyesült az Activision-nel és így jött létre a ma is ismert Activision Blizzard. (A Blizzard már korábban a Vivendi kezében volt.)

A holding cég azóta is 64%-át birtokolta az Activision Blizzard részvényeinek így erőteljes befolyása volt a cég üzletpolitikájában.

Az Activision Blizzard úgy döntött ennek véget vet ezért kivásárolják magukat.

Maga a kiadó 429 millió részvényt vásárol a Vivendi-től nem kevesebb, mint 5,83 milliárd dollárért.
Ezen kívül maga Bobby Kotick a saját befektetőcége, az ASAC II LP révén, és társelnöke Brian Kelly együtt 172 millió részvényt vásárolnak 2,34 milliárd dollárért.
(A részvények darabonkénti ára egyébként 13,6 dollár)

Ennek az üzletnek a végére így a Vivendi részesedése a cégen belül már csak 12%, ami 83 millió részvényt jelent, míg az ASAC II LP így 24,9%-os részesedéssel rendelkezik.

Ezen kívül az Activision Blizzard nyilvánosságra hozta az előző üzleti negyedévének jelentéseit.
Ebből kiderül, hogy a World of Warcraft előfizetők száma nagymértékben csökken, ugyanis ebben a negyedévben 600 000 előfizető hagyta ott a játékot, így már csak 7,7 millió a játékosok száma.
(Ha még figyelembe vesszük a korábbi negyedéveket akkor látszódik a csökkenés mértéke, hiszen márciusban még ugye 8,3 millió játékos volt, míg februárban 9,6 millió.)
3 hozzászólás

juhaszandor

11 éve, 5 hónapja és 25 napja

Sok pénz csak azért, hogy elmondhassák, hogy önállóak. Nem hiszem, hogy durván meg volt kötve a kezük amúgy.

válasz erre

totyak

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Én nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet. Stabil anyagi háttérrel rendelkező cégbe voltak beolvadva, gond esetén simán kirángatták volna az Activision-t a ganéból. Így meg elmegy egy csomó lóvé a kivásárlásra, aztán, ha beüt a baj, akkor meg néznek.

válasz erre

rDAVE

11 éve, 7 hónapja és 27 napja

Valószínűleg jobban járnak így.
Durva, hogy mennyire csökken a WoW előfizetések száma, bár ez nem meglepő.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja