Friss high-tech újdonságok Japánból

2003. november 02.
1.4631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Japánban az elmúlt hónapban is számos vadonatúj mobiltelefont, illetve fogyasztói elektronikus terméket mutattak be, így most tekintsük át röviden ezeket! Alig fél esztendő telt el azóta, hogy bemutatkoztak az első 1 megapixeles felbontással rendelkező digitális fényképezőgéppel szerelt mobiltelefonok, most pedig már itt a világ első 2 megapixeles felbontású kamerás mobilja.

A Casio által nemrégiben bemutatott, A5403CA típusjelzésű újdonság segítségével maximum 1600x1200 pixeles fényképeket lehet készíteni!

Ezenkívül pedig említésre méltó a készülék fejlett autofókusz funkciója, tízszeres digitális zoomja, mozgókép-felvételi szolgáltatása, valamint számos gyári képkészítési beállítása. A Casio 2 megapixeles kamerás mobilja 12,8 MB méretű integrált memóriával rendelkezik, de a telefon SD (Secure Digital) memóriakártyák fogadására is alkalmas, vagyis memóriája lényegében korlátlanul bővíthető.

A Panasonic az elmúlt esztendőben sokak számára csalódást okozott egyik legújabb digitális fényképezőgépe révén, ugyanis a kamera hiába rendelkezett tizenkétszeres optikai zoommal, amikor felbontása csak 2 megapixel volt. A japán gyártó most végre észbe kapott, és kiadta a DMC-FZ10 típusjelű újdonságot, mely az elődhöz hasonlóan tizenkétszeres optikai zoommal rendelkezik, felbontása azonban immár 4 megapixel. A DMC-FZ10 segítségével maximum 2304x1728 pixeles felbontású képeket lehet készíteni, de esetében ezenkívül lehetőség van a nagy felbontású HDTV-vel kompatibilis, 1920x1080 pixeles fotók készítésére is. A 675 dolláros áron kapható fényképezőgéppel a gyártó szerint egy feltöltéssel, kikapcsolt LCD kijelző mellett mintegy 200 képet lehet készíteni.

A Pioneer az elmúlt napokban rántotta le a leplet a VSA-AX10Ai-N típusjelzésű újdonságáról, mely nem más, mint egy Windows Media 9 kompatibilis, high-end kategóriás többcsatornás digitális erősítő. A Pioneer szerint a maga kategóriájában világelső berendezést S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) csatlakozón keresztül csatlakoztatható személyi számítógépekre, valamint említésre méltó, hogy a csatornánként 200 W-os erősítő PCM (Phase Change Modulation), Dolby Digital, valamint DTS kompatibilis. A Pioneer VSA-AX10Ai-N kereskedelmi ára nem kevesebb mint 4545 dollár.
1 hozzászólás

badam10

7 éve, 7 hónapja és 26 napja

De jó is volt amikor még a 2 megapixeles kamerás mobil volt a menő.
Napjainkban pedig minden 5. embernek érintőképernyős mobilja van(nekem is)

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljatotyak profilja