Foxconn-különlegesség Athlon64 processzorokhoz

2005. augusztus 21.
1.7211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Minimális azon gyártók száma, akik látnak fantáziát abban, hogy a "régi", Socket754 tokozású AMD Athlon64-ek mellé párosítsák az nVidia nForce4 chipsetét.

Többfajta indok is fellelhető internetszerte. Ezek körül a legáltalánosabb, hogy nincs rá igény. Szerintük. Azonban a Foxconn az árral szemben úszva felismerte, hogy sokan nem szeretnének PCI-Express rendszerre váltáskor processzort is cserélni. Ez teljesen érthető, mivel az S754 Athlon64-gyel szemben kevés kritikát lehet felhozni.

A legtöbbet hangoztatott ellenvetés a kétcsatornás memóriavezérlő hiánya. Azonban a fenti processzorok nem szenvednek semmilyen hátrány abból, hogy "csak" 3,2GB/s RAM sávszélességet tudnak processzornak biztosítani.

Erre a helyzetre kínál választ a Foxconn NF4K8AB-RS alaplapja. Az nForce4 chipkészletnek köszönhetően megtaláljuk a legújabb technológiák támogatását. Van itt minden, amire feltétlenül szükség lehet:
Athlon64 és Sempron (Socket754) támogatás
10/100MBit-es LAN csatlakozó
6 csatornás audiovezérlő (Realtek ALC650)
2 UDMA-133 ATA csatorna (maximálisan 4 eszköz)
2 natív SATA-150 csatoló

Valamint, ami különlegessé teszi ezen alaplapot, az 1db 16x és 3db 1x-es PCI-Express bővítőhely, melyekbe a legújabb fejlesztésű VGA és egyéb bővítőkártyákat helyezhetjük. Hogy a régebbi kártyáinkat ne kelljen cserélni, megtalálható még 3db 32bites (normál) PCI csatoló is. A RAM modulokat 3db DIMM foglalatba helyezhetjük.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja