Forza 7 benchmark: benzinszagban erősebb az AMD Vega

2017. október 03.
3.7181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
murzil profilja, adatai
murzil
A Computer Base tesztjein érdekes eredmények születtek, az AMD RX Vega grafikus kártyái rendkívüli teljesítményt mutattak a Forza 7-ben.

A Vega látszólag ezzel a címmel érkezik arra a helyre, ahová az AMD szánja, a DirectX12 funkciók előnyeit teljes mértékben kihasználva. A maximális grafikus beállításokon és a 8x MSAA-n futtatott tesztek eredményeit az NVIDIA is megerősítette. Az AMD RX Vega 64 a legtöbb játékban közel áll a GTX 1080-hoz, a Forza 7 esetében viszont az 32%-kal magasabb frame rate-eket kínál. Az architektúra teljesítménynövekedése a Vega-t a GTX 1080 Ti fölé emeli, 23%-kal nagyobb sebességgel.

Remélhetőleg ezek a Radeon teljesítménynövekedések elhozzák a további DX12 címeket, mivel ez az API úgy tűnik jól teljesít az AMD kártyákon. Várjuk a további játékokat és benchmarkokat, a játékosok csak profitálhatnak ebből a csatából.
2 hozzászólás

VaPe

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

AMD, ennyi.

válasz erre

miertkellettaregbevezetes

2 éve, 1 hónapja és 15 napja

"Nem sok köze van a Vega eredményének a DX12-höz. Azért ennyivel gyorsabb, mert dupla olyan nagy a felhasználható LDS, mint a korábbi GCN-ekben. Mivel a Forza shaderjeit nem írják PC-re, hanem az Xbox One shaderekből konvertálják egy programmal, így már a korábbi részre is jellemző volt, hogy az LDS kapacitása limitálta a futtatható wave-eket lényegében minden architektúrán. A Vega azonban kezeli ezt a problémát, így ennél az architektúránál már több wave futhat, mint mondjuk a Polarison, még akkor is, ha ugyanaz a shader. Vagyis végeredményben a GPU kevesebb időt tölt el azzal, hogy vár az adatra. Az Xbox One-on ez azért nem probléma, mert ott ismerik azt a hardvert, amire fejlesztenek, és direkten képesek kontrollálni a GPU-n belüli erőforrás-allokációt. Ilyet PC-n nem lehet tenni. Túl sok az eltérő hardver, és nincs is olyan felület, amivel ez egyáltalán megoldható. Majd a Volta itt is jobb lesz, mert az NV összevonta az LDS-t és az L1-et, így a Vegához hasonlóan több LDS kapacitást ad."

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljadrext0r_h profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaPajti24 profiljaRobi022 profiljaBvektor profilja