Forrester: visszaesés az iTunes forgalmában

2006. december 13.
1.5951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Forrester Research piackutató adatai szerint az Apple iTunes internetes zeneletöltő szolgáltatás kiábrándító forgalmat produkált az idén.

Az Apple egyelőre nem hozott nyilvánosságra adatokat az iTunes-al kapcsolatban, a Forrester azonban a hitelkártya-tranzakciók alapján egy hozzávetőleges statisztikát készített az elmúlt 27 hónapról. Eszerint idén januárig nőtt az eladott zeneszámok mennyisége és értéke, azóta azonban nem kevesebb, mint 65% volt a visszaesés a havi forgalomban, miközben az egy vásárláskor átutalt összeg átlagértéke 17%-kal csökkent.

A szélesebb piacot felmérő Nielsen Soundscan szerint a jelenség nemcsak a piacvezető iTunes problémája, hanem a teljes digitális letöltési ágazaté, amely immár harmadik negyedéve stagnáló vagy csökkenő bevételekkel kénytelen szembenézni.

Josh Bernoff, a Forrester elemzője szerint korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni a számadatokból, az azonban mindenesetre elgondolkodtató, hogy az átlag iTunes-felhasználó évente alig 5-6 zeneszámot tölt le az oldalról, miközben az iPod lejátszók sikere megállíthatatlannak tűnik. Ez alapján mindenesetre úgy látszik, hogy nem a felhasználhatóságot a végtelenségig korlátozó DRM alkalmazásokkal védett zenei tartalom lesz az az eszköz, ami megállítja majd a zenekalózkodást.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profilja