Forradalmi újdonság az adattárolásban

2008. április 16.
1.5291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Több mint félmillió zeneszám, vagy több ezer film egyetlen iPod-on.

Ma még ez elképzelhetetlen lenne, azonban az IBM tudni véli a megoldást, és egy olyan technológiát készül bemutatni, mely forradalmasíthatja az adattárolást, és felválthatja a flash típusú memóriákat. A kaliforniai San José-ban található laboratóriumban kifejlesztett digitális tárolóegység jóval tartósabb elődjeinél, jóval kevésbé terheli az akkumulátorokat működése során, ráadásul a sebessége is látványosan gyorsabb - állítja az IBM.

Az előrelépés a mostanság használatos flash memóriákhoz képest abban rejlik, hogy még a ma használatos típusok túlságosan statikus, lassú adattárolók, addig az IBM mikro-elektronikus chip-je jóval gyorsabb adatelérést biztosít. A sebessége miatt az új szabvány a racetrack (versenypálya) elnevezést kapta.

Ahhoz persze, hogy a technológiából bármi kézzel fogahatót is láthassunk felhasználóként még jópár évet kell várnunk, mivel a további fejlesztések, illetve a gyártás költségeinek leszorítása ezt megkövetelik. Ha viszont megérkeznek egyszer, az óriási előrelépést jelent majd az adattárolásban, és a felhasználók csikkzsebben hordják majd a terabyte-okat.
2 hozzászólás

LolZ

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

Nem

válasz erre

LolZ

6 éve, 9 hónapja és 3 napja

És eljött az a jó pár év?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljamarco profilja